Naat dinletisi ile gönülleri coşturdu;

Naat dinletisi ile gönülleri coşturdu

‌Kastamonu Şeyh Şaban-ı Veli Anadolu İmam Hatip Lisesi Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda 'Alemlere Rahmet Hz. Muhammed (sav) Naat Dinletisi' gerçekleştirdi. Naat dinletisi, dinleyenlerin büyük beğeni ve takdirini topladı....

Kastamonu Şeyh Şaban-ı Veli Anadolu İmam Hatip Lisesi Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda program düzenlendi. Programda Hz. Muhammed (sav),  ona duyulan sevgiyle yazılan şiirlerle bir kez daha terennüm edildi. Duygu yoğunluğunun yaşandığı programda öğrenciler, Mehmet Akif'ten Nurullah Genç'e, Ali Ulvi Kurucu'dan Sezai Karakoç'a kadar birçok şairin naatları yorumladı.



Anadolu İHL'ler arasında düzenlenen Güzel Kur'an Okuma Yarışması Türkiye 4'ncülüğü bulunan Ali Kızılkaya'nın Kur'an tilavetiyle başlayan program Okul Müdürü Mehmet Doğan'ın açılış konuşmasıyla devam etti. Mehmet Doğan konuşmasında, imam hatip okullarının önemi, vizyon ve misyonunu ifade ederek  Şeyh Şabanı Veli AİHL olarak yaptıkları çalışmalardan bahsetti. Okullarında her türlü imkan ve donatımın bulunduğunu, bu imkanları kullanarak milli ve manevi değerlerine bağlı, akıl-kalp, madde ve mana birlikteliğine sahip gençler yetiştirmek için çalıştıklarını,  öğrencilerini sayısal, eşit ağırlık, yabancı dil, sözel, sözel ilahiyat sınıfları ile üniversiteye, mesleğe ve hayata hazırladıklarını belirtti. Naat dinletisini hazırlayan Türk Dil ve Edebiyatı (TDE) öğretmeni Esra Acar Yazgan' ın sunduğu programda okunan şiirler, sahne dekoru, şiirin ruhunu hissettiren müzikler, videolar sonrasında  İHL Meslek Dersleri Öğretmeni İlhan Şahin yönetiminde, ilahi korosunun tasavvuf musikisi ziyafeti salonu dolduran dinleyicilerin büyük beğeni ve takdirlerini kazandı. 

Programın sonunda TDE öğretmeni Esra Acar Yazgan,  İHL Meslek Dersleri öğretmeni  İlhan Şahin ve öğrencilere okul müdürü tarafından hazırlanan teşekkür belgeleri İlahiyat Fak. Dekanı Prof. Dr. Metin Yurdagür tarafından verildi.  


Kaynak: İHA

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum