Üniversite sınavları online mi yoksa yüz yüze mi olacak?;

Üniversite sınavları online mi yoksa yüz yüze mi olacak?

Üniversite sınavları nasıl olacak? Üniversite sınavları online mi yoksa yüz yüze mi?...

Üniversite sınavları ertelendi mi? Üniversite sınavları ne zaman olacak? Hibrit eğitimde sınavlar nasıl olacak?

"Kahramanmaraş merkezli depremlerin ülkemiz genelindeki etkileri, depremden etkilenen vatandaşlarımız ile öğrencilerimizin barınma durumları, sosyal koşullar ve sürdürülebilir öğretim süreçleri değerlendirilerek Yüksek Öğretim Kurulu’nun (YÖK)  verdiği kararla üniversiteler çevrim içi platforma geçti. Bahar dönemi için hibrit eğitime geçilmesinin ardından öğrencilerin kafasında soru işareti kaldı. Hibrit eğitimle birlikte sınav sistemi nasıl olacak? Sınavlar online mı yoksa yüz yüze mi? Üniversite sınavları ertelendi mi? Üniversite sınavları ne zaman olacak? Hibrit eğitimde sınavlar nasıl olacak?

 YÖK, Ankara, İstanbul, İzmir başta olmak üzere pek çok ildeki üniversitelerin, "sınavların, yüz yüze eğitim verilen programlarda yüz yüze, çevrim içi eğitim verilen programlarda ise çevrim içi yapılmasına" yönelik kararını destekledi.
KÜ SINAVLARIN ÇEVRİM İÇİ YAPILMASINA KARAR VERDİ
Kastamonu Üniversitesi ise (ön lisans, lisans ve lisansüstü programlar ile yabancı dil hazırlık sınıfları ve İLİTAM) yarıyıl sonu sınavları ve bütünleme sınavlarının (Veteriner Fakültesi 4. Sınıf hariç) şeffaflık ve denetlenebilirlik ilkesini esas alarak çevrim içi yapılmasına karar verdi.

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum