Peşin yatan maaşlarını iade edecekler mi?;

Peşin yatan maaşlarını iade edecekler mi?

27. dönem Kastamonu Milletvekilleri Hakkı Köylü ve Metin Çelik’in peşin yatan Mayıs-Haziran ayı maaşlarını TBMM’ye iade edip etmeyeceği merak ediliyor....

Aday gösterilmeyen ya da seçilemeyen 314 eski vekile; Nisan-Mayıs- Haziran dönemi için 3 aylık peşin ödenen maaşlara ne olacak? Aralarında AK Parti Kastamonu Milletvekilleri Hakkı Köylü ve Metin Çelik’in de bulunduğu vekillerin; maaşlarını TBMM’ye geri iade edip etmeyeceği ise merak konusu oldu.

Güncel milletvekilliği maaşı 73 bin 379 olarak vekillerin hesaplarına yatarken; üç aylık maaşlarının toplamı ise yaklaşık 220 bin lira yapıyor.

Nisan ayında aktif vekilliği devam eden Metin Çelik ve Hakkı Köylü’nün ise Mayıs-Haziran aylarını içeren yaklaşık 150 bin liralık kısmı iade edip etmediği ise bilinmiyor.

Diğer taraftan Milletvekilliği sona eren İYİ Partili Ahmet Kamil Erozan, ‘Hak etmediğim maaşı alamam’ diyerek’ peşin ödenen maaşının 150 bin liralık kısmını iade etti.

Aday gösterilmediği ya da seçilemediği için milletvekilliği sona eren 314 eski vekile Nisan-Mayıs-Haziran dönemi için 3 aylık peşin ödenen maaşların kalan kısmının iadesi için TBMM yönetiminin herhangi bir işlem başlatmadığı öğrenildi. 

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum