Kastamonu 6’ncı sırada;

Kastamonu 6’ncı sırada

İstanbul Kültür Üniversitesi İktisat Bölümü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Orhan Karaca Türkiye’de kişi başına düşen döviz mevduatı haritasını açıkladı...

İstanbul Kültür Üniversitesi İktisat Bölümü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Orhan Karaca Türkiye’de kişi başına düşen döviz mevduatı haritasını açıkladı. Bu haritaya göre Kastamonu, en çok döviz mevduatına sahip iller içinde 6’ncı sıraya yerleşti.

Birikimlerini döviz üzerinde değerlendirmek isteyenlerin kullandığı bir yatırım aracı olan döviz mevduatı, Türkiye'de yaygın olarak tercih ediliyor. İstanbul Kültür Üniversitesi İktisat Bölümü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Orhan Karaca tarafından kişi başına düşen döviz mevduatı haritası çıkarıldı. Harita için BDDK, Merkez Bankası verileri kullanıldı ve TÜİK nüfus verilerine oranlandı.

Türkiye'de en çok döviz mevduatına sahip ilk 5 il sırasıyla İstanbul, Ankara, İzmir, Muğla, Antalya olurken, Kastamonu 6’ncı sıraya yerleşti. Haritaya göre 81 il içerisinde kişi başına yaklaşık 2 bin 302 Dolar döviz mevduatı ortalamasıyla Kastamonu 6’ncı oldu. Listede Kastamonu'yu komşu il Karabük takip etti.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum