Engelsiz Yaşam Merkezi ne oldu?;

Engelsiz Yaşam Merkezi ne oldu?

Uzun süredir gündeme getirilen ve özel birey aileleri tarafından ihtiyaç duyulan Engelsiz Yaşam Merkezi için ödenek beklenildiği öğrenildi....

Eski Kastamonu Devlet Hastanesi’nin bulunduğu alanın yarısının, Engelsiz Yaşam Merkezi için tahsis edileceği ve bunun için de çalışmaların devam ettiği açıklanmıştı. Eski hastanenin yıkılmasıyla boşalan arazide, herhangi bir çalışma şuan itibariyle yok. Alanda yer yer alkol şişelerine rastlanırken, vatandaşların büyük araçlarını yıkamak için de söz konusu alanı kullandığı görülüyor.

Söz konusu Engelsiz Yaşam Merkezi için verilen sözler ise dikkat çekici… Kastamonu’da yapımı planlanan ve yetkili isimlerce defalarca yapılacağı dillendirilen Engelsiz Yaşam Merkezi için kimler neler demiş, sizler için derledik.

BABAŞ; “ÇALIŞMALAR HIZLANDI, İHALEYE ÇIKACAK”

4 Nisan 2017 tarihinde 18 yaşındaki otizmli Alideniz Uğur’un Barutçuoğlu AVM’deki resim sergisinde dönemin Belediye Başkanı Tahsin Babaş, özel birey ailelerine Engelsiz Yaşam Merkezi müjdesi vererek ihaleye çıkacağını ve bu merkezle ilgili çalışmaların hızlandığını söylemişti. Özel Bireyler ve Aileleri Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Huriye Boyraz da verilen bu söz üzerine; “Bu söz bizim için bir mucize. Bina oluştuğu zaman hep birlikte katkı vereceğiz. Kastamonu'daki büyük eksiklik olan Engelsiz Yaşam Merkezi, inşallah ailelerimizin ve engellilerimizin hizmetinde olacak” ifadelerine yer vermişti.

KILIÇ; “ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ YAPIMINA ÖNÜMÜZDEKİ SÜREÇTE BAŞLANACAK”

7 Aralık 2018 tarihinde Kastamonu’nun en büyük mahallesi olan Kuzeykent Mahallesi’nde dönemin muhtarı Ayhan Kılıç da, muhtarlık seçimlerinde yeniden aday olduğunu açıkladığı bir basın toplantısında; “Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından mahallemize 10 bin metrekare üzerine ‘Engelsiz Yaşam Merkezi’ yapımına önümüzdeki süreçte başlanılacaktır” ifadelerine yer vermişti.

BELEDİYE MECLİSİ İMAR KOMİSYONU YER İÇİN “UYGUNDUR” DEDİ

12 Şubat 2020 tarihinde yapılan Belediye Meclisinde Engelsiz Yaşam Merkezi ile ilgili yer sorununun ortadan kaldırıldığı ifade edilerek, Kuzeykent Mahallesi’nde, Fen Lisesi arka kısmında, Harikalar Diyarı bitişiğindeki otopark alanının bir kısmının Engelsiz Yaşam Merkezi olarak planlanması konusu Belediye Meclisi’nin gündemine getirilmişti. Bu alan için getirilen teklif imar komisyonu tarafında uygun görülmesi üzerine, Engelsiz Yaşam Merkezi’nin bu alanda inşa edilmesi karara bağlanmıştı.

VİDİNLİOĞLU; “ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ TESİSİMİZDE 656 METREKARE KAPALI ALAN BULUNACAK”

3 Aralık 2020’de, Dünya Engelliler Günü’nde mevcut Belediye Başkanı R. Galip Vidinlioğlu, söz konusu Engelli Yaşam Merkezi için projelerinin olduğunu ifade etmişti. Belediye’nin resmi web sitesinde de hala yazılı olan ifadelerde şu satırlara yer verilmişti; “Bizim için çok özel bir proje olan Engelsiz Yaşam Merkezi Tesisimizde 656 metrekare kapalı alan, Dil Terapi Odası, Duyu Bütünleme Odası, Fizyoterapi Odası, Uzman Görüşme Odası, Egzersiz-Ergo Terapi Odası, Müzik Atölyesi, Bilgisayar Sınıfı, Sanat ve Uygulama Atölyesi, Mutfak Yemekhane, Engelsiz Kafe, Çok Amaçlı Salon, Berber Odası, Hobi Bahçeleri, Kamelya ve Basketbol Sahası bulunacak.”

ÇELİK; “YER TAHSİSİ İLE İLGİLİ ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR”

15 Aralık 2020 tarihinde ise AK Parti Milletvekili Metin Çelik, Eski Devlet Hastanesi’nin olduğu alanın yarısını Engelsiz Yaşam Merkezi yapılacağını belirterek şu ifadelere yer vermişti; “Eski Devlet Hastanemizin yerinin yaklaşık yarısını, uzun süredir yer aradığımız engelli hemşehrilerimiz için Engelsiz Yaşam Merkezi olarak değerlendirmek istiyoruz. Bu amaçla yer tahsisi ile çalışmalar başlatılmış ve devam etmektedir. Bunun dışında geri kalan kısmı da mutlaka değerlendirilecek olup boş kalması gibi bir durum söz konusu değildir.”




Kaynak:

İlgili Konular :
, , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum