‘Sıfırdan başlayacağız, yine başaracağız’;

‘Sıfırdan başlayacağız, yine başaracağız’

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, 14 Mayıs'ta gerçekleşecek olan cumhurbaşkanlığı seçimlerinden çekildiğini açıklamasının ardından Memleket Partisi Kastamonu İl Başkanlığı’ndan ilk açıklama geldi....

İl Başkanlığında düzenlenen basın toplantısına İl Başkanı Ümit Erkiloğlu, Kastamonu Milletvekili Adayları Mustafa Başesgioğlu, Ayten Urganioğlu ve Yunus Emre Kay’ın yanı sıra, bazı partililer katıldı.

Toplantıda yaptığı konuşmada, seçim süreci boyunca ülkemizde çok değişik olayların yaşandığına dikkat çeken Memleket Partisi İl Başkanı Ümit Erkiloğlu; “Ülkemizde çok değişik olaylar oluyor. Genel başkanımızın cumhurbaşkanlığı seçimlerinden geri çekilmesi bunun bir göstergesidir. Kaç aydır gerek partimize gerek genel başkanımıza yapılan her türlü saldırı vatandaşın takdiridir. Genel başkanımızın aldığı her türlü kararda arkasındayız. Hiç bir kumpasa, hiç bir iftiraya, hiç bir kötü muameleye Memleket Partisi olarak boyun eğmeyeceğimizi tüm Türkiye'yi haykırıyoruz. Memleket Partisi; bu memleketin, bu vatanın sigortasıdır. Memleket Partisi; bu meclisin de sigortası olacaktır. Genel başkanımıza, cumhurbaşkanı adaylığından çekilmesi Memleket Partisinin açtığı yoldan geri döneceği anlamına gelmez. Memleket Partisi dün olduğu gibi kuruluş felsefesinden hiçbir şey yitirmeden yoluna devam edecektir. Genel başkanımız gerekli açıklamayı yaptı. Üstüne düşeni yaptı, tarihi bir görev aldı, tarihi bir görev üstlendi. Şimdi söz sırası, bize çekil diye bas bas bağıran medyada, bize bas bas bağıran çirkin siyasette. Gereği yapıldı, şimdi bakalım onlar gereğini yapacak mı? Cumhurbaşkanlığı seçiminden genel başkanımız çekildi, gereğini yaptık. Şimdi gereğini yapma sırası karşıdaki siyasi partilerde. Biz her evden memleket partisine bir oy istiyoruz. Çünkü Memleket Partisi, bu memleketin sigortası olacak” dedi.

BAŞESGİOĞLU: “SİYASETTEKİ KİRLİ VE ÇİRKİN YAPI, DÜZGÜN BİR YOL ALMAMIZA ENGEL OLDU”

Tek isteklerinin sıfırdan bir parti kurmak, Türkiye'de 74 ilde örgütlenmek bu ülkeye bir alternatif yol olmak olduğunu söyleyen Memleket Partisi Kastamonu 1. Sıra Milletvekili Adayı Mustafa Başesgioğlu ise şöyle konuştu; “Bütün gayretimiz, insanların kutuplaştırılmış bir siyasetin dışına çıkarak insanlara Türkiye'de halkımıza milletimize üçüncü bir yol sunmak. ‘Ne sağdan, ne soldan Atatürk'ün yolundan’ dedik. Ama maalesef Türkiye Cumhuriyeti'ndeki bu devletteki kirli yapı, siyasetteki kirli ve çirkin yapı düzgün bir yol almamıza engel oldu. 22 aydır bizi başta hiç adam yerine koymayanlar, oy oranlarımızı binde bir göstererek ciddiye almayanlar bu altılı masanın kurulmasından sonra kendilerini nasıl aldatıldığını bu anlatılanların bir yalan olduğunu bu kadar oy güçlerinin olmadığını gördükçe, bizim de genel başkanın geçmiş dönemdeki siyasi bilgisinden, birikiminden dolayı bir yükselişe geçtiğini göremediler. 60 yıldır siyasi öngörüsüzlük peşinde koşanlar son defa yine bunu öngöremediler. Yukarıya doğru müthiş bir çıkış vardı. Özellikle 5 milyon 300 bin genç ilk defa oy kullanacaktı. Biz gençleri dinledik, onları ciddiye aldık, sorunlarıyla ilgilendik, dertleriyle dertlendik. Fakat bu gösterişimizi hazmedemeyenler sürekli inanılmaz bir şekilde çirkin, kirli siyasetin, terör örgütlerinin, içeriden ve dışarıdan el birliğiyle saldırmasına maruz kaldık. Bir Allah'ın kulu çıkıp da ‘Ya arkadaş bu kumpastır, bu ahlaksızlıktır’ demedi. Ta ki savcılık soruşturma açana kadar. 45 gündür atılmayan iftira kalmadı. Arabalar, jipler, milyon dolarlar, odur budur aklınıza ne gelirse. İçeriden ve dışarıdan, özellikle bu kumpası kuranlar, bunların alayı FETÖ'cü, PKK'lıdır. Yurtiçinde ve yurtdışında bunlar el ele verdiler. Bu üç yolu engellemek için ellerinden gelen her şeyi yaptılar.”  

“TİKTOKÇU DEDİNİZ, GENÇLERLE ALAY ETTİNİZ”

“Kastamonu'da, şu küçücük ilde yaşadıklarımızı görüyorsunuz. Her türlü komplo ile karşı karşıya kaldık. İlçe başkanlarımız defalarca arandı, sahte yayın yaptılar, ellerine bir yazı verdiler medyayı da kendileri çağırdılar. Tamamen bir kumpas. Çatalzeytin olayı keza öyle, Azdavay’da örgüt var dediler, istifa etti dediler. Zaten bizim gücümüz belli; hazine yardımı yok, üretim yardımımız yok, biz kendi çapımızda bu memlekette çıktık. Vatansever, memleket sevdalısı insanlar olarak hiç bir yerden beş kuruş bir yardım almadan bir yola çıktık. Bu yol memleket sevdasıyla başladı, böyle de devam ediyordu. Geldiğimiz noktada genel başkanımızın sonuna kadar arkasındayız. ‘Ülkenin menfaati için gerekeni yaparım’ demişti ve gerekeni yaptı. Ayrılsın, çekilsin diyen medya şimdi niye çekildi diyor. ‘Oy oranları 2’ye düşmüş de bunun için çekilmiş’ diyorlar. 12'lere çıkmıştık, iftiralarla siz bu insanların kafasını karıştırdınız. 5 milyon 300 bin genç oy kullanacak bunların derdine niye daha önce deva olmadınız? Niye siz bu gençleri yanınıza çekemediniz? Hangisinin derdi ile dertlendiniz? Tik Tokçu dediniz, gençlerle alay ettiniz. Onların kıymetini bilemediniz. Sıfırdan başlayacağız, yine başaracağız.” 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum