Hainlerin son baharı olacak;

Hainlerin son baharı olacak

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Eren Huzur İlkbahar-Yaz-1 kapsamında 579 personelin katılımıyla Lice kırsalında gerçekleştirilen operasyonda 2 PKK’lı terörist silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildi....

Eren Abluka Sonbahar-Kış Operasyonlarıyla, PKK terör örgütünü tamamen ülke gündeminden çıkarmak, teröristlere amansız baskı sürdürmek, lojistik/ikmal kanallarını kesmek ve bölgede barındığı değerlendirilen teröristleri etkisiz hale getirmek hedefleniyor. 

4 TABUR VE 58 TİM 579 PERSONELİN KATILIMIYLA BAŞLATILDI
2023 yılı İlkbahar-Yaz döneminin ilk operasyonu olan “Eren Huzur İlkbahar Yaz-1 (Diyarbakır-Lice) Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Oğuzhan Arduç” operasyonu, Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığı koordinesinde, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı emir komutasında, Diyarbakır ili Lice ilçesinde Jandarma Özel Harekât (JÖH), Jandarma Komando ve Güvenlik Korucularından oluşan  4 Tabur ve 58 Tim 579 personelin katılımıyla başlatıldı.

OPERASYONUN İLK GÜNÜNDE 2 PKK’LI TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

J-İHA/J-SİHA destekli olarak icra edilen operasyonun ilk gününde, Jandarma Özel Harekât (JÖH), Jandarma Komando ve Güvenlik Korucularıyla teröristler arasında yaşanan çatışmada 2 terörist, 1 M-16 piyade tüfeği ve 1 AK-47 piyade tüfeği ile birlikte etkisiz hale getirildi.  Ayrıca çok sayıda mühimmat, gıda ve yaşam malzemesinin ele geçirildiği bildirildi.

EREN HUZUR İLKBAHAR-YAZ KAPSAMINDA 9 BİN 222 OPERASYON İCRA EDİLECEK

1 Ekim 2023 tarihine kadar devam edecek olan Eren Huzur İlkbahar-Yaz operasyonlarında, Jandarma Komando, Jandarma Özel Harekât (JÖH), Polis Özel Harekât (PÖH) ve güvenlik korucularının da yer alacağı 9 bin 222 operasyon gerçekleştirilecek.

 

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum