Altın fiyatları yükselişe geçti;

Altın fiyatları yükselişe geçti

ABD enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte altın fiyatları yeniden yükselişe geçti....

 FED'in pas geçme ihtimalinin güçlenmesiyle Ons altın 2030 doları, gram altın ise bin 276 TL'ye çıktı.

ABD Merkez Bankasının (FED) faiz kararının yönünü etkileyen enflasyon verileri dün açıklandı. ABD'de mart ayında tüketici enflasyonu yıllık bazda yüzde 5 oldu. Aylık bazda ise enflasyon yüzde 0,1 oldu. ABD enflasyon verileri altın fiyatlarına yaradı.

ABD'den gelen veriler yaşam maliyetlerindeki artışın yavaşladığını işaret etti. Kritik veriler sonrasında FED tarafından Haziran ayında gerçekleştirilecek bir sonraki para politikası faiz toplantısında pas geçileceği beklentisi giderek yükseldi. Beklentiler dahilinde altın fiyatları yeniden yükselişe geçti. 2080 doları aşan ve daha sonra 2000 doların altına gerileyen Ons altın, dün 2048 dolar seviyesine kadar yeniden yükseldi. Gram altın fiyatları ise 1.253 TL seviyelerinden 1.276 TL seviyelerine kadar yükseldi.

MAKAS GİDEREK AÇILIYOR

Altın fiyatlarında makas giderek açılıyor. Ekranlarda anlık olarak 1277 TL sevisinde olan gram altın, kuyumcularda ise 100 TL'den fazla bir farkla satılıyor. Kapalıçarşıda rekor üstüne rekor kıran gram altın 1400 TL seviyesini çoktan aştı.

GRAM ALTINDA DİRENÇ SEVİYELERİ

Ahlatçı Yatırımın günlük yayınladığı bültene göre teknik olarak bugün gram altında 1275TL ana direnç seviyesi olarak takip ediliyor. Bu seviyenin üzerinde 1280TL ve 1285TL seviyeleri direnç bölgeleri izlenirken, geri çekilmelerde ise 1272TL destek bölgesi izleniyor. 1272 TL'nin altında fiyatlama için 1265TL ve 1260TL destek bölgeleri takip ediliyor.

İSLAM MEMİŞ YATIRIMCILARI UYARDI

Öte yandan Finans Analisti İslam Memiş, Fed'in piyasaları ikinci kez baksılamaya hazırlandığını söyledi. FED'in özellikle bir ay sonrası için hazırlık yaptığını söyleyen Memiş, "FED, dolar karşısındaki her şeye son bir tokat vurmayı planlıyor." diyerek altın fiyatları dahil olmak üzere tüm piyasalarda bir düşüş görüleceğini vurguladı.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum