"İmar çalışmasının hızlıca tamamlanması lazım”;

"İmar çalışmasının hızlıca tamamlanması lazım”

BUDAMIŞ MAHALLESİ MUHTARI KARABACAKOĞLU: "İmar çalışmasının hızlıca tamamlanması lazım”...

Merkeze bağlı köyken, 2019 yılında mahalle olan Budamış Mahallesi’nde çalışmalar devam ediyor. Geçtiğimiz sene itibariyle Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından ihalesi yapılarak başlatılan Karaçomak Deresi ıslah çalışmaları ise hızlı bir şekilde sürüyor. Ancak mahallelinin bir sıkıntısı da Ankara Yolu üzerinde tamamlanmayı bekleyen 1,5 kilometrelik alandaki imar çalışması...

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Budamış Mahallesi Muhtarı Hüseyin Karabacakoğlu, bu çalışmanın tamamlanmasıyla birlikte elektrik konusundaki sıkıntıların çözüleceğini ve mahalle sakinlerinin talep ettiği doğalgazın mahalleliye ulaşacağını söyledi. Budamış Mahalle Muhtarı Hüseyin Karabacakoğlu, Ankara Yolu üzerindeki imar çalışmasının hızlı bir şekilde bitirilmesini talep ediyor.

“ANKARA YOLU ÜZERİNDEKİ İMAR ÇALIŞMASI BİR HAYLİ GECİKTİ”

İmar çalışması hakkında bilgilendirmelerde bulunan Muhtar Karabacakoğlu, “Ümit Ticaret’ten Umut Kent Villaları’na kadar olan 1 buçuk kilometrelik alanda, imar çalışmaları hala devam ediyor. imar çalışmaları, şehirleşme arsa parselasyonu oluyor. Şehirleşmede çarpık yapıları önlüyor, herkesin yeri, arsası, yolu, izi belli oluyor. Yol nereden geçecek, okul yeri, cami yeri, yatırım ile ilgili çarpık yapılaşmayı önlemek için imar Çalışması yapılması gerekiyor. Buna biz imar çalışması diyoruz.imar İmar Çalışması ihalesinin Turhan Topçuoğlu döneminde yapıldığı söyleniyor. Ancak hala çözülmüş değil. Ankara Yolu üzerindeki imar çalışması bir hayli gecikti. Bunun bir an önce tamamlanmasını istiyoruz” dedi.

“ELEKTRİK VE DOĞALGAZ İÇİN İMAR ÇALIŞMASININ BİTMESİ GEREKİYOR”

Geçtiğimiz günlerde Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Kastamonu Muhtarlar Derneği’nde Enerjisa Bölge Yatırım Uzmanlarıyla bir araya geldiklerini belirten Muhtar Karabacakoğlu, “Budamış mahallemizin elektrik sıkıntısı mevcut. Geçtiğimiz günlerde 8 saatlik bir kesinti oldu. En büyük sıkıntılarımızdan mağduriyet yaşadığımız noktalardan biri de elektrik. Enerjisa Bölge Yatırım Uzmanları ile Kastamonu Muhtarlar Derneği’nde köy ve mahalle sorunları ile ilgili bir araya geldik. Budamış mahallesinin sorununun kalıcı çözümü Ankara yolu üzerindeki imar uygulaması çalışmasının bitirilmesi dâhilinde trafo yerlerinin mevcut olduğunu ve bu konuyla ilgili de trafo yerlerinin imar planını kadir bey çıkarıverecek. Yatırım Uzmanı Kadir Bey bana imar çalışmasının bitirilmesi dahilinde trafoyu yerine koyacaklarını söyledi. Budamış mahallesini, şehir şebekesiyle bu trafo ile bağlayacağını söyledi. Ama bunun yapılabilmesi için de imar çalışmasının bitirilmesi gerekiyor. TOKİ Evleri, Lada Kent, Yeşil Kent, Emirgan Konakları, Bulacık Mahallesi, Örencik Mahallesi komple bu alanda mücadele alanına girdi. Oralarda da aynı anda elektrikler gidiyor aynı anda geliyor. Enerjisa’nın bu konuyla ilgili bir çalışması var. Onlara da yardımcı olabilmek için onların işlerinin hızlandırılabilmesi için imar çalışmasının tamamlanmalı. Ayrıca, imar çalışması bitirilip yol resmi olarak tam anlamıyla geçmeyince, doğalgaz da yapılamıyor. Mahalle sakinleri doğalgaz istiyor. 2 senedir vatandaşın bu yönde bir talebi var ancak çalışmalar bitmeden yol resmiyette görünmeden bu mümkün olmuyor. imar uygulaması bitmediği için yol üstündeki insanlar doğalgaz alamıyor.Bu sorunların hepsinin çözümü de Ankara yolu üzerinde imar çalışması adı verilen uygulamanın tamamlanması gerekiyor. Biz bu çalışmanın bir an önce tamamlanmasını talep ediyoruz” diye konuştu. (Nihan Kıran)




Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum