Tarlada kaldı, fiyatı dip yaptı!;

Tarlada kaldı, fiyatı dip yaptı!

Marketlerde fiyatı 20 TL'yi aşan soğan ülke gündeminden düşmüyor....

 Fiyatlardaki artış talebi düşürünce soğan tarlada kaldı. Fiyatı 3-4 TL'ye kadar düşen soğan için Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan açıklama yaptı. Doğan, "Vatandaş birkaç güne ucuz soğan yiyecek" dedi.

Kilogram fiyatının 20 TL'yi aşmasıyla gündemden düşmeyen soğan düşüşe geçti. Soğan üretimi en çok yapılan illerden birisi olan Adana'da hasat, talebin düşük olması nedeniyle yavaşladı. Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, tarlada kalan soğanın kilogram fiyatı 6-7 liraya, hatta 3-4 liraya kadar gerilediğini söyledi. Tarla fiyatlarının çok yakında marketlere yansıyacağını söyleyen Doğan, "Vatandaş birkaç güne ucuz soğan yiyecek" dedi.

"SOĞANIN FİYATI DİP YAPTI"

İhlas Haber Ajansı'nın aktardığı habere göre Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, fiyatların önümüzdeki günlerde daha da düşeceğini belirtti. Doğan, "Yaklaşık 1 ay boyunca soğan fiyatları hiç düşmedi. Kilogramı 17-18 liradan soğanlar piyasaya girdi. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden işçi gelmediği için de soğanlar toplanamadı ve fiyatlar yüksek seyretti. 3-4 gündür soğan fiyatları tam dip yaptı. Şu anda soğanın tarlada toptan kilogram fiyatı 7-8 lira arasında. Hatay soğanı da Adana soğanından 1-2 lira daha fazla" diye konuştu.

İHRAÇ EDİLMEZSE TARLADA KALACAK

Adana ve Hatay'da hasadın yüzde 40'ının yapıldığını vurgulayan Doğan, "Soğanın yüzde 60'ı halen tarlada duruyor. Soğan artık kırmızı kabuk bağladığı için raf ömrü de arttı. Eğer ay sonu soğan için yurt dışı kapıları açılmazsa soğan tarlada kalacak. Şu anda soğan sökümü ağırlaştı. Piyasanın isteğine göre soğan sökülüyor. Haziran'ın sonuna kadar soğan hasadı bölgemizde sürecek" ifadelerini kullandı.

FİYATLAR 3-4 GÜNE MARKETLERE YANSIYACAK

Fiyatların önümüzdeki günlerde daha da düşeceğini anlatan Mehmet Akın Doğan, "Marketteki yüksek fiyatlar 3-4 gün önce sökülen soğan fiyatları. Şu anda soğan tarlada tüccar tarafından kilogramı 6-7 liradan sökülüyor ve marketlere ulaşması 8-9 lira. Hal ve marketlerde 10-15 liradan satılacaktır. Fiyatlar 3-4 gün sonra yansır. Bu fiyatların daha da aşağı düşeceği kesin gözüküyor. Vatandaşlarımız 3-4 gün sonra çok ucuza soğan yiyecek. Hatta benim bu 6-7 lira dediğim soğan en kalitelisi. 2'nci kalite soğanlar 3-4 liradan sökülüyor." dedi.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum