"Milletvekili çıkarabileceklerini düşünmüyorum";

"Milletvekili çıkarabileceklerini düşünmüyorum"

AK Parti Kastamonu birinci sıra Milletvekili Adayı Halil Uluay, Açıksöz Gazetemizi ziyaret etti....

Ziyarette 3-0 hedeflerini yineleyen Milletvekili Adayı Halil Uluay, '3-0 bize sürpriz olmaz' diyerek; "CHP ve İYİ Parti'nin Milletvekili çıkaracak kadar oy alabileceğini zannetmiyoruz" dedi. Milletvekili Adayı Halil Uluay aynı zamanda Kastamonu için yapmayı düşündüğü projelerinden bahsetti.

Milletvekili Adayı Halil Uluay, ziyaretteki konuşmasında, seçim süreci çalışmalarına yönelik bilgilendirmelerde bulunarak şöyle konuştu; "Seçim ziyaretlerimiz kapsamında ilçe ziyaretlerinde milletvekili adayı arkadaşlarımızla bölüştük. Gidilmeyen ilçe kalmadı. Gördüğümüz kadarıyla bir sıkıntı yok.  Herkesin bizlere bir teveccühü var. 3 vekile zorluyoruz diyorken biz bunu siyasi amaçla söylemiyoruz. 3 vekilin 3'ü de 2 vekil AK Partiden diğer bir vekil de MHP çıkaracak gibi duruyor. Ama oradan da bize ciddi bir oy gelirse 3-0 sürpriz olmaz bize. CHP ve İYİ Parti'nin Milletvekili çıkaracak kadar oy alabileceğini zannetmiyoruz."

"UÇAK SEFERİ SAYILARINI 2'YE ÇIKARACAĞIM"

Proje düşüncelerini de dile getiren Uluay; "Sahada  gördüğüm bir iki tane eksiklik var. bir tanesi uçak seferleriyle ilgiliydi. bu çok basit sıradan bir şey gibi geliyor ama Kastamonu'nun önünü ciddi anlamda açacak en önemli faaliyet olacağını düşünüyorum. Kastamonu'ya sabah mesai başlamadan önce 06.00-08.00 bandında, akşam da 20.00-24.00 bandında 2 tane uçak seferinin olması gerekiyor. 24 saat içerisinde o sirkülasyonu sağlamış olacağız.Günümüzde artık zaman ve hız artık çok önemli.  Hafta da bir gün yaz dönemlerinde İzmir, Antalya olmalı, hatta İzmir yaz kış mutlaka olması lazım. Belki Kıbrıs olabilir. Bu seferler sadece Kastamonu'ya hitap etmeyecek, Batı Karadeniz'in tamamına hitap edecek" diye konuştu.

"ŞANTİYESİ  OLAN KURUM VE KURULUŞLARIN ŞEHİR DIŞINA ÇIKARILMASI LAZIM"

İkinci proje düşüncesine de değinen Uluay; " 1/100.000 revize imar planı dedikleri bir şey var. Bunlar Bakanlık tarafından hazırlanıyor ve 3-4 ili kapsayacak şekilde planlanıyor. Yerelde yapılacak olan imar düzenlemelerinde bunun dışına çıkamıyor. 1/100.000'lik imar planının çizmiş olduğu çerçevede hareket edebiliyorsunuz.  Özel İdare de Belediye de onun dışına çıkamıyor, çıkma şansı da yok. Bizim bu planlarımız 2008 yılında yapılmış. Dolayısıyla artık güncelliğini kaybetmiş. Bunun bir an önce yenilenmesi lazım. Bizim tarım alanlarımızı, orman alanlarımızı, sanayi alanlarımızı, hazine alanlarımızı, konut alanlarımızı yeniden revize etmemiz lazım. Şehrin girişlerinde tarım arazilerini karşılaması gereken yerler var, plazaları karşılaması gereken yerler var. Dolayısıyla insanlar şehre girerken ve çıkarken şehir hakkında bir fikir ediniyor. Ona uygun da imar planlarının yapılması gerekiyor. Bazı plazaların şehir dışına çıkarılması gerekiyor. Örneğin şuanda şehir içerisinde şantiyesi olan devlet kurumları var. Devlet Su işleri var, Özel İdare var. Özetle şantiyesi  olan kurum ve kuruluşların şehir dışına çıkarılması lazım. Bunun 2 avantajı var. Oranın alanları  daha farklı değerlendirilebilir. İkincisi de iş makinelerinin şehrin  içerisine girip çıkması da doğru değil. Bu manada bir çalışmanın yapılması lazım. Bu projelerin peşinden koşacağım" dedi.

"DEĞİŞİM VE GELİŞİM DEVAM ETTİKÇE ORTAYA ÇIKAN İHTİYAÇLARA CEVAP VERMEK ZORUNDAYIZ"

İktidar Partisi olması dolayısıyla AK Parti Milletvekili adaylarının projelerine yönelik yapılan 'İktidardaydınız neden yapmadınız' eleştirilerine de yanıt veren Uluay; "Bu anlattıklarımız güncelliğini yitirmiş, yenilenmesi gereken  çalışmalar. Bir değişim var. Değişim ve gelişim sürdüğü müddetçe bu ihtiyaçlar ortaya çıkıyor ve bu ihtiyaçlara da cevap vermek zorundayız. 

 

 

 

 

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum