Asgari ücret için 5 haneli rakamlar konuşuluyor!;

Asgari ücret için 5 haneli rakamlar konuşuluyor!

Asgari ücret 2023 ara zammı hakkında araştırmalar hız kazandı....

 Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Çalışma Bakanı Bilgin, temmuz ayında asgari ücrete yapılacak zamma ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Peki, asgari ücrete zam gelecek mi?

Türkiye’de milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren asgari ücret zammıyla ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. Bilindiği üzere her yıl ocak ayında Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantılarında yapılan müzakereler sonucu o yıl geçerli olan asgari ücret tutarı belirleniyor. Ocak ayında yapılan zamdan sonra temmuz ayında da asgari ücrete zam yapılıp yapılmayacağı merak konusu oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılında geçerli olacak asgari ücretin net 8 bin 506 TL olduğunu duyurmuştu. Geçen seneye göre yüzde 74.4 artan asgari ücretin yıl içinde bir kez daha artıp artmayacağı araştırılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan dışında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de vatandaşların merak ettiği asgari ücrete ara zam konusunda açıklamalar yaptı.

ASGARİ ÜCRETE TEMMUZDA ARA ZAM HAZIRLIĞI

Bakan Bilgin, gazetecilerle yaptığı röportajda asgari ücrete zam yapılıp yapılmayacağı konusunu değerlendirdi. Gazetecilerden gelen asgari ücret zammı sorusuna yanıt veren Bakan Bilgin, hayat pahalılığının asgari ücrete yapılan zammı aşındırdığını belirterek temmuzda asgari ücretle ilgili yeni bir düzenleme yapacaklarını söyledi. Bu kapsamda temmuz ayında memur ve emekli maaşlarına gelen zam gibi asgari ücrete de ek zam gündeme gelecek.

ASGARİ ÜCRET 5 HANELİ Mİ OLACAK?

Bakan Bilgin, asgari ücretin temmuz ayında yapılacak zam sonrası 5 haneli rakamlara çıkıp çıkmayacağı sorusuna verdiği yanıtla gündem oldu. Temmuzdaki asgari ücret zam oranı konusunda net bir ifade kullanmayan Bakan Bilgin, “Şimdi rakamla ilgili bir şey söylemeyeyim. Fiyat artışlarını, fiyatların genel seviyesini ve ücretlerin reel alım gücünü ölçen birtakım parametrelerimiz var, ona göre değerlendiriyoruz.” dedi. Asgari ücrete memur ve emekli maaşlarına konuşulan oranda yüzde 30 zam yapılması halinde net asgari ücret tutarı ilk kez 10 bin TL’nin üzerine çıkmış olacak.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum