Kastamonu’da 2018 seçim sonuçları, 2023’e ışık tutuyor mu?;

Kastamonu’da 2018 seçim sonuçları, 2023’e ışık tutuyor mu?

14 Mayıs 2023 seçimlerine sayılır günler kala; 2018 Genel Seçimlerinin sonuçlarına göre hesaplar yapılmaya başlandı....

Dört siyasi partinin milletvekilliği için iddialı bir konumda yer alması ve AK Parti’nin de birden fazla vekil için mücadele etmesi sonrasından hesaplar da karışıyor.


AK Parti, MHP, CHP ve İYİ Parti’nin adayları daha fazla oy almak için saha çalışmalarını sürdürürken;

seçime kendi listeleriyle giren ittifak mensupları da hesapları alt üst ediyor.


2018 yerel seçimlerinde Cumhurbaşkanlığı adaylığında Recep Tayyip Erdoğan yüzde 69 oy alırken, en yakın rakibi Muharrem İnce ise yüzde 19 oy almıştı.

Diğer taraftan milletvekilliği için de AK Parti yüzde 52, MHP ise yüzde 20 oy almış ve Cumhur İttifakı olarak yüzde 72 oyla iki milletvekilini meclise yollamıştı.

Millet İttifakı’nda ise CHP yüzde 15,6, İYİ Parti ise yüzde 9,3 oy almış ve yüzde 25 oy oranıyla ortak adayları Hasan Baltacı’yı meclise göndermişti.

Bu seçimde ise Millet İttifakı’nın ayrı adaylarla seçime girmesi muhalefet aleyhine sonuçlara gebe olurken; mevcut seçim sisteminden dolayı da Cumhur İttifakı’nın eli güçleniyor.

2018 yılında ortak adayları Hasan Baltacı için çalışan ve toplamda 64 bin 397 oy alan Millet İttifakı'nda bu dönemde oyların da bölünecek olması; olası ihtimalleri Cumhur İttifakı lehine güçlendiriyor.

Millet İttifakı’nda CHP’de Hasan Baltacı, İYİ Parti’de ise Ahmet Katar;  seçim çalışmalarını bireysel olarak yürütürken, AK Parti ve MHP de kendi listeleriyle mücadelesini sürdürüyor. 



Kastamonu 2018 seçim sonuçları... Kastamonu seçim sonuçları


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum