Diyanet İşleri, güvenlik görevlisi alımı yapacak;

Diyanet İşleri, güvenlik görevlisi alımı yapacak

Diyanet İşleri Başkanlığı Taşra Teşkilatına 1837 güvenlik görevlisi alımı yapacak. Ön Lisans Mezunu KPSS 50 puan şartı olacak…...

Diyanet İşleri Başkanlığı personel alımı için ilana çıktı. Başkanlık bünyesine farklı şehirdeki Taşra teşkilatındaki eksikliği gidermek üzere Koruma ve Güvenlik Görevlisi alımı yapacak. Alımlar KPSS Puanı ile gerçekleştirilecek olup puana göre sıralama ile alım gerçekleştirilecektir.

Diyanet İşleri Başkanlığı Taşra birimlerinde toplamda 1837 Koruma ve Güvenlik Görevlisi Alımı yapacak. Alımlar Kadın Erkek adaylar içerisinden gerçekleştirilecek. 

Alım Yapılacak birimler ise " dini yüksek ihtisas, dini ihtisas, eğitim merkezleri, Kur’an kursları ile Kur’an kursu yurt ve pansiyonları " olarak açıklandı.

Kadın Erkek Kontenjanlar:

Silahsız Koruma ve Güvenlik Görevlisi alımlar Ön Lisans seviyesine olmak üzere

  • 746 Kişi Kadın Aday,
  • 1091 Kişi Erkek Aday,

Başvuru İçin Aranan Şartlar Nedir?

Diyanet adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Bu kapsamda " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak " gibi başvuru şartları aranacak.

KPSS Şartı Ne Olacak?

Koruma ve Güvenlik Görevlisi alımları ön lisans mezunu adaylar içerisinden gerçekleştirilecek olup 2022 yılı KPSS puanı kullanılarak P93 puan türünden en az 50 puan almış olmak şartı istenecektir.

Yaş Şartı Var Mı?

Adayların 18 Yaşını tamamlamış ve 35 yaşını doldurmamış olmaları gerekmektedir.

Sözlü Sınav Yapılacak

Başvuruların her bir unvan için ilan edilen sayıdan fazla olması halinde, sözlü sınava çağrılacaktır. Sınav yapılacak şehirler ise " Antalya - Bursa - Diyarbakır - Elazığ - Kastamonu - Kocaeli - Konya, Manisa - İstanbul (Anadolu) - İstanbul (Avrupa) - Tekirdağ - Trabzon, Samsun - Şanlıurfa - Rize - Van - Yozgat"  olmak üzere 16 şehirde sözlü sınav yapılacak.

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum