“Her gün onlarca kişi arayıp ‘Sıra alamıyoruz’ diyor”;

“Her gün onlarca kişi arayıp ‘Sıra alamıyoruz’ diyor”

İYİ Parti Kastamonu Milletvekili Adayı Ahmet Katar, düzenledikleri “Birlik ve Beraberlik Programı’nda hastanelerdeki randevu ve sevk problemine dikkat çekti. Katar konuşmasında, Kastamonu’daki hastaların çevre illere sevk edilmesini ve sıra alamama sorununa değinerek; “Eğer bu kadim bir şehirden bugün Çankırı’ya, Karabük’e, Ankara’ya hasta gidiyorsa, bu memlekette siyasilerin düşünmesi gerekiyor. Ama biz onları Ankara’ya göndermeyeceğiz. Burada doktoru hastanın, vatandaşın ayağına getireceğiz” dedi....

“HER GÜN ONLARCA KİŞİ ARIYOR, SIRA ALAMADIĞINI SÖYLÜYOR”

İl Başkanı Katar, Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden farklı illere yapılan sevkleri eleştirerek şu ifadelere yer verdi; “Bir sağlık sorunumuz var. Hepiniz gibi bu sorunları ben de çok yaşadım. Her gün onlarca kişi arıyor, sıra alamadığını söylüyor. Sıra almak önemli değil. Önemli olan bu ilden Ankara’ya Karabük’e Çankırı’ya hastalar sevk oluyor. Yahu Kastamonu kadim bir şehir değil mi? Ankara'ya giden hastalarımıza milletvekili arkadaşlarımız yardımcı oluyorlar.  Ben diyorum ki  her milletvekili, Ankara’da işi olan herkese yardım etmeye mecburdur.  Ama onları Ankara’ya göndermeyeceğiz. Burada doktoru hastanın ayağına getireceğiz, vatandaşın ayağına getireceğiz” dedi. 

“MEMLEKETİMİZİ BU DÜŞÜK PROFİLLİ SİYASETÇİLERDEN KURTARMAMIZ GEREKİYOR”

Milletvekili Adayı Katar, konuşmasının devamında başından geçen bir olayı anlatarak şunları dile getirdi; “Halam bundan 2 ay önce rahmetli oldu. Halamın oğlu sabah 09.00’da evden alıyor annesini, diyor ki ‘Sağlık Ocağı’na mı getireyim, hastaneye mi getireyim?’ En sonunda hastaneye getirmeye karar alıyorlar. 09.00’da hastaneye varıyor. Saat 16.00’a kadar tetkik, film, ultrason çekiyorlar. 16.00’da hastanın kalp krizi geçirdiğini görüyorlar. Bakın sabah 09.00’dan 16.00’ya kadar... 16.00’da diyorlar ki ‘Bu hastanın anjiyo olması lazım.’ Peki yapalım diyor oğlu. Sonra diyorlar ki; ‘Yoğun bakımda yer yok, biz bunu sevk edeceğiz, 112 nereye kabul ederse, hasta oraya gidecek.’ Hastanede beni de aradılar. Elimiz kolumuz bağlı, sevk edecek yer yok, 112’yi açmışlar, 112 nereye kabul ederse... Daha sonrasında tabi Karabük’ü aradık, kabul edilmeye uğraşıyoruz. O akşam Karabük’ten burası arandığı zaman, zannediyorum siyasi olduğumuzu da anlayınca halamı anjiyoya aldılar. Yoğun bakımda da hemen yer açtılar. Bir gün sonra da rahmetli oldu. Allah gani gani rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. Bunları ben bile yaşadım. Daha yaşadığım birkaç olay daha var. Bu olay bunlardan biri. Ateş düştüğü yeri yakar. Eğer bu kadim bir şehirden bugün Çankırı’ya, Karabük’e, Ankara’ya hasta gidiyorsa, bu memlekette siyasilerin düşünmesi gerekiyor. Önümüzde 14 Mayıs seçimleri var. Bu seçimlerde sandık önümüze gelecek. Allah aşkınıza, eşinize dostunuza, telefon açın. Memleketimizi, bu düşük profilli siyasetçilerden kurtarmamız gerekiyor, hep beraber kurtaralım.”

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum