İsmailbey Camii’nde Ramazan’a veda programları;

İsmailbey Camii’nde Ramazan’a veda programları

Evveli Rahmet, ortası mağfiret ve sonu da günahlardan kurtuluş olarak müjdelenen, onbir ayın sultanı Ramazan ayına veda etmeye yaklaştığımız bu günlerde şehrimizin tarihi yapılarının başında gelen İsmailbey Camii’nde bir dizi program düzenleniyor....

İstanbul’u fethederek Peygamberimizin (sav) “Onu fetheden komutan ne güzel komutan, onu fetheden asker ne güzel asker” övgüsüne mazhar olan Fatih Sultan Mehmet’in dayısı ve Kastamonu’ya sayısız eserler bırakmış Candaroğulları Beyliğinin son hükümdarı İsmail Bey tarafından 1454 senesinde inşa edilen İsmailbey Külliyesinde Ramazan ayı programları devam ediyor.

“Elveda ya şehri Ramazan” diyerek duyurulan programların ilki 15 Nisan Cumartesi günü teravih namazının enderun usulü ile kıldırılması oldu. Osmanlı kültürünün Ramazan ayına kattığı bir kültürel miras ve Ramazan ayına gösterilen değerin nişanesi olan enderun usulü teravih namazını kıldırmak üzere İstanbul’dan gelen hocaların katılımı ile coşkulu bir şekilde gerçekleştirildi.

İsmailbey Camii’nde gerçekleştirilecek ikinci program ise bu gece idrak edeceğimiz, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesinde, Kur-an’ı Kerim ziyafeti ve ardından yapılacak hatim duası ile Kadir Gecesi ihya edilecek.

20 Nisan Perşembe Akşamı yatsı namazı sonrası Peygamber Efendimizin mübarek sakal-ı şerifi ziyarete açılacak.

İsmailbey Camisi ve İsmaibey Suyunu Koruma Derneği Başkanı Mehmet Fatih Yapıcıoğlu “Tarihi camimizde düzenlenecek olan programların hayırlara vesile olmasını dileyerek, daha nice Ramazan aylarına, Kadir Gecelerine birlik ve beraberlik içinde sağlık ve mutluluk ile erişebilmeyi yüce Allah’tan niyaz ediyor, tüm din kardeşlerimizi düzenlenecek olan programlara davet ediyor, şimdiden tüm din kardeşlerimizin yaklaşmakta olan Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyoruz” şeklinde açıklamada bulundu. 






Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum