CHP’nin Kastamonu Adayı Ziver Kaplan Kimdir?l Bakanlığa karşı dava kazanmıştı;

CHP’nin Kastamonu Adayı Ziver Kaplan Kimdir?l Bakanlığa karşı dava kazanmıştı

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Kastamonu 3’ncü sıra milletvekili adayı Ziver Kaplan kimdir?...

Cumhuriyet Halk Partisi’ne aday olduktan bir hafta sonra milletvekili adayı olan Ziver Kaplan, bir çok kişi tarafından merak edilirken, dikkat çekici geçmişi ise dikkat çekti.

 

ZİVER KAPLAN KİMDİR?

1956 Yılında Sivas’da doğdu, ilkokul, ortaokul ve liseyi Tokat Turhal’da bitiren ve daha sonra 1979 yılında Ankara Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim Öğretmenliği bölümünden mezun olduktan sonra yurdun değişik illerinde yaklaşık 14 yıl öğretmenlik yapmıştır. 1994 yılında Kültür Bakanlığına geçmiş sırasıyla Yozgat Devlet Güzel Sanatlar Galerisi Müdürlüğü, Burdur Kültür Müdürlüğü, Kastamonu Kültür Müdürlüğü, Muş Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Kastamonu Kültür ve Turizm Müdürlüğü Görevlerinde bulunmuş geçen yıl emekli olmuş ve Kastamonu’da ikamet etmektedir. Görevi süresince Kastamonu’da bir çok projelere imza atmış ve uygulamıştır. Bunlardan en önemlisi de Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşü projesidir. Evli ve iki çocuk Babasıdır.

DİKKAT ÇEKEN DETAY

İlimizde 7 yıl görev yaptıktan sonra 2014 yılında Kastamonu İl Kültür ve Turizm Müdürü iken görevden alınan Ziver Kaplan, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na açtığı davayı kazanarak Kastamonu’daki görevine geri dönmüş ve 2021 yılında emekli olma kararı almıştı.

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum