2. Lig’de son 7 hafta;

2. Lig’de son 7 hafta

GMG Kastamonuspor’un mücadele ettiği TFF 2’nci Lig’de normal sezon heyecanının tamamlanmasına artık 7 maç kaldı....

Liglerde artık son 7 haftaya girilirken tablo yavaş yavaş netlik kazanmaya başlıyor. Küme düşmede ve 1’inci Lig’e çıkma yolunda kritik haftalara girilirken takımlar kıyasıya mücadele veriyor.

Kırmızı Grup'ta 20, Beyaz Grup’ta 19 takımın katılımıyla başlayan TFF 2’nci Lig'de Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından hakları dondurulan Kırmızı Grup’tan Diyarbekirspor ve Adıyaman FK’nın ligden çekilmeleri kabul edildi.

Ligde normal sezonun bitiminde gruplarını ilk sırada bitirenler direkt TFF 1’inci Lig'e çıkacak. İki gruptan birer takımın daha TFF 1’inci Lig'e çıkacağı ligde, lideri takip eden beşer ekip, play-off maçları oynayacak. Çift devreli lig müsabakaları sonunda TFF 2’nci ligin her iki grubunda 2, 3, 4, 5 ve 6’ncı sırayı alan takımlar, TFF 1’inci Lig’e yükselecek 3’üncü takımın belirleneceği Play-Off müsabakalarına katılırlar. Play-Off Müsabakaları Grup İçi Eşleşmeler ve Final Müsabakası olmak üzere iki kademeden oluşur.

Grup içi play-off müsabakaları 3 tur şeklinde oynanır. Her iki grupta, 2’nci sırayı alan takımlar doğrudan 3’üncü tura yükselir. 1’inci turda kendi gruplarında 3’üncü sırayı alan takımlar ile 6’ncı sırayı alan takımlar, 4’üncü sırayı alan takımlar ile 5’inci sırayı alan takımlar eşleşir. Eşleşmeler tek maç eleme usulüne göre, 3’üncü ve 4’üncü sıraları alan takımların sahasında oynanır. 2’nci tur müsabakaları her iki grupta 1’inci turdan gelen takımlar arasında, çift maç eleme usulüne göre ve ilk maç ligi daha alt sırada bitiren takımların sahasında olacak şekilde oynanır. 2’nci Tur müsabakaları sonunda tur atlayan takımlar, 3’üncü Tura yükselir.  3’üncü tur müsabakaları, ligi 2’nci sırada bitiren takımlar ile 2’nci turdan gelen takımlar arasında ve ilk maç 2’nci turdan gelen takımların sahasında olacak şekilde çift maç eleme usulüne göre oynanır.

Kırmızı Grup’ta iki takımın ligden çekilmesi sebebiyle 2 takım 3’üncü lige düşerken Beyaz Grup’ta 4 takım bir alt lige düşecek.

BEYAZ GRUP

Beyaz Grup’ta 1 maç fazlası bulunan Şanlıurfaspor, ikinci sırada bulunan Çorum FK’nın 2 puan önünde liderlik koltuğunda bulunuyor. İlk sıra için bu iki takım mücadele ederken 5 takımın yer alacağı play-off hattı için ise 8 takım mücadele veriyor. Grup’ta üçüncü sırada 51 puanla Amed, hemen ardından Esenler Erok 49 puanla, 45 puanlı üç takımdan Düzcespor, Arnavutköy Belediye ve Ankaraspor sırasıyla 5,6 ve 7’nci sırada yer alıyorlar. 44 puanlı Somaspor ve 24 Erzincanspor ise 8 ve 9’uncu sırayı paylaşıyor. 10’uncu sıradan play-off takibini sürdüren Afyonspor’un puanı da 43.

Küme düşme hattında ise 12 puanlı Sivas Belediyespor son sırada, 13 puanlı Bayburt 18’inci sırada, 21 puanı bulunan Tarsus İdmanyurdu ise 17’nci sırada yer alıyor. Ateş hattının en üst sırasında ise İnegölspor bulunuyor, puanı 32. Bursa temsilcisinin en yakın rakibi 35 puana sahip olan Batman Petrolspor.

KIRMIZI GRUP

Temsilcimiz GMG Kastamonuspor’un yer aldığı Kırmızı Grup’ta da heyecan devam ediyor. Temsilcimiz, Play-Off hattından uzakta yer aldığı gibi düşme hattından da uzakta bulunuyor. 13’üncü sırada yer alan kırmızı siyahlılar bir bakıma prestij ve gelecek sezonun kadro planlaması üzerine mücadele ediyor.

Ligde lider konumda bulunan Kocaelispor, haftayı en yakın takipçisinin 5 puan önünde 68 puanla tamamladı. Bucaspor’da 63 puanla ikinci sıraya yerleşti. Bir dönem düşüş yakalasa da İzmir temsilcisi son haftalardaki formuyla şampiyonluğu son haftalara kadar takip edeceğini gösterdi. Ligde 18 maçtır kaybetmeyen Vanspor, geride kalan hafta Ankara Demirspor deplasmanından 2-2’lik beraberlikle ayrıldı. Vanspor, tam 13 maç sonra kalesinde gol gördü ve 63 puanla 3’üncü sırada yer aldı. 62 puanla dördüncü sırada bulunan 1461 Trabzon play-off iddiasını sürdürüyor. Zirve mücadelesi veren ekiplerden bir diğeri İskenderunspor ise 62 puanla 5’inci sırada kendine yer buldu. 59 puana sahip olan Ankara Demirspor ise 59 puanla takibin sürdürdü. Play-Off hattının en yakın takipçisi ise Ankara Demirspor ile arasında 4 puan fark bulunan Karacabey Belediyespor. 55 puanla 7’nci sırada yer alan Bursa temsilcisi son maça kadar yarışın içinde olacak gibi.  

2 takımın küme düşeceği grupta Pazarspor ve Balıkesirspor ateş hattında yer alan ekipler. 16 puanla son sırada yer alan Pazarspor ve 20 puanla hemen önünde bulunan Balıkesirspor küme düşme hattının hemen önünde ki Uşakspor’u yakalayabilme mücadelesi veriyorlar. Uşakspor’un ise 25 puanı bulunuyor.


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum