"MHP ve AKP, Kastamonu’yu bir gün bile düşünmemiştir";

"MHP ve AKP, Kastamonu’yu bir gün bile düşünmemiştir"

CHP Kastamonu İl Başkanı Hikmet Erbilgin, belediye meclisinde gündeme gelen Kuzeykent Mahallesi'ndeki arsa ile ilgili açıklamalarda bulundu...

CHP Kastamonu İl Başkanı Hikmet Erbilgin, belediye meclisinde gündeme gelen Kuzeykent Mahallesi'ndeki arsa ile ilgili açıklamalarda bulundu.  

CHP İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında konuşan Erbilgin, Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu ile MHP İl Başkanı Emin Çınar'ı eleştirdi. Siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının bir şehirde olan bitene duyarsız kalamayacağını söyleyen İl Başkanı Erbilgin, konuşulabilen bir ortamda, demokrasinin yerleşmesinin daha kıymetli olduğunu ifade etti.

“KASTAMONU’NUN BÜTÜN PAYDAŞLARI BİR ARAYA GELMELİ”

1 Ekim'de belediye meclisinin 7 dakika sürdüğünü belirten Hikmet Erbilgin, "Gerçekleşen meclis toplantısında oldu, bittiye getirdiler diye tarif ettiğim; meclis gündeminde yer almayan Kastamonu'nun en kıymetli parsellerinden birisi Kuzeykent Mahallesi 937 ada 371 nolu parselin satışı ve benzeri gündeme getirilip, belediye meclisinden geçirildi. AK Parti ve MHP biz ne yaparsak yapalım, vatandaş bizim yanımızda oy vermeye devam ederler diye düşündükleri için Kastamonu’nun önceliklerini öncelemek yerine kendi ihtiyaçlarını ve yandaşlarının ihtiyaçlarını öncelemeye devam ediyorlar.  937 ada 371 nolu parselin satışına yönelik itirazımızı ortaya koyduk önerilenlerimizi dile getirdik. Kent konseyi başta olmak üzere Kastamonu’nun bütün paydaşları bir araya gelmeli. Parsel ile ilgili fikirlerini kamuoyuna sunmalıdır. Kuzeykent halkı başta olmak üzere böyle önemli bir parselin bütün Kastamonuluların referandumuna sunulması kıymetli olacaktır. Kastamonu halkı Belediye başkanı Galip Vidinlioğlu’na yapın diye oy verdi. Elinizde ne varsa satın diye oy vermedi” dedi.

“KASTAMONU BELEDİYESİ'Nİ SAVUNABİLECEKSE; ÇIKSIN SAVUNSUN”

MHP İl Başkanı Emin Çınar'ın geçtiğimiz günlerde bir basın açıklaması gerçekleştirdiğini aktaran İl Başkanı Erbilgin, “Gelmeyeceğini biliyorum ama Kastamonu basınının önünde Kastamonu Belediyesi ile ilgili bütün kararları hep birlikte tartışalım. Savunabilecekse Kastamonu Belediyesi'ni çıksın savunsun. Emin Çınar yaptığı basın açıklamasında baştan aşağı Kastamonu’ya hakim olmadığını bir kez daha gördük. Emin Çınar'ı geçmişte Milletvekilliği yapması ve İl Başkanlığı görevi yapması nedeniyle tecrübeli bir siyasetçi olarak düşünmüştüm, yanılmışım. Çünkü yaptığı bütün basın açıklamasında hakikati eğip bükmek için yalan ağzında yuva yapmamışsa, tecrübesiz bir siyasetçi olduğunu bir kez daha gördük. 937 ada 371 parsel Alparslan Türkeş Botanik Parkı olarak planlanmıştı. Böylesi bir hatıraya sırt çevirmekten zerre tereddüt etmeyen anlayışla karşı karşıyayız. Alparslan Türkeş Botanik Parkı içinde MHP’nin 11 meclis üyesinin olduğu mecliste oy birliği ile kültürel merkez alanı olarak kabul edildi. Tekrar MHP’nin oy birliği ile konut ve ticaret alanına çevrildi. Bir önceki dönemde bütün meseleyi Tahsin Babaş üzerinden değerlendirmenin yanlış olacağını söylemiştim. Kastamonu şu anda teleferik meselesini tartışıyorsa, bu sorunun sorumlularından birisi 11 MHP meclis üyesine ait. Kastamonu KataMall'deki haksız, yağmacı anlayışın sorumlusunu tartışıyorsa; kararları oy birliği ile aldık diye övünen 11 MHP'li meclis üyesine aittir” diye konuştu.


“MHP VE AKP ANLAYIŞI, KASTAMONU’YU BİR GÜN BİLE DÜŞÜNMEMİŞTİR”

Kastamonu'da çokça arsanın satıldığını söyleyen Erbilgin, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "İl Başkanı olarak Tahsin Babaş'la ilgili önemli basın açıklamaları yaptım. Kastamonu'daki bütün arsa, konak takaslarını dile getirdik. O dönemki Kastamonu'da yağmalanan arsa ve konakları gündeme getirdik. Emin Çınar, tecrübeli bir siyasetçi ise bu açıklamalardan haberinin olmaması mümkün değil. Yalanı ve çarpıtmayı gerçeği eğip bükmeyi siyaset yapma biçimi olarak gören bir anlayışla karşı karşıyayız. MHP ve AKP anlayışı Kastamonu’yu bir gün bile düşünmemiştir. Kendi yandaşlarının cebini doldurmanın derdindedirler. Önceden kamuoyuna duyurduğum İnebolu yolunda satışa çıkan parselin bir süre sonra yarı fiyatına 10 milyon TL ye kiralanmasın veya satılmasın diye bu parselin oylanmasını istemiyoruz. Parsel, kültür alanı olarak değerlendirilmeli. Kastamonu’nun değerine dönmeli

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum