“Çalışmanın beraberinde getirdiği tecrübenin meyvelerini topladık”;

“Çalışmanın beraberinde getirdiği tecrübenin meyvelerini topladık”

Esan Akü Merkez Spor Kulübü, Hentbol Küçük Kızlar Türkiye şampiyonu oldu. Cengiz Kesici’nin antrenörlüğünde değerli bir başarıya imza atan Esan Akü Merkez SK, takım şampiyonluğunun yanı sıra bireysel ödülleriyle de turnuvanın en dikkat çeken takımı oldu...

Oyuncu grubuyla 7 yıldır istikrarlı bir çalışma yürüten Antrenör Cengiz Kesici, şampiyonluğa uzanan yolculuk hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Kastamonu il birinci olarak yarı finallere katılan Esan Akü Merkez Spor Kulübü, grup birinciliğinde Bolu Belediyespor’u 34-11, Samsun Hentbol’u 32-12, Polatlı Belediyespor’u 35-16, Amasya Tatküpü’nü 36-15 ve Ankara Yenimahalle’yi 33-22’lik skorlarla geçti. Merkez Ortaokulu grup birinciliğinde 5’te 5 yaparak Türkiye finallerine katılmaya hak kazandı.

Esan Akü Merkez Spor Kulübü Antrenör Cengiz Kesici, yardımcıları Yeşil Balcı, Kadir Özdemir ve masör Edanur Bilici olmak üzere hem antrenör hem takım olarak tam kadroyla Türkiye birinciliğinde mücadele etti.

Zonguldak’ta oynanana Türkiye birinciliğinde Manisa Turgutlu Belediye’yi 30-29, Trabzon Ortahisar Belediye’yi 28-23, 17-17 berabere biten Antalya Kepez maçını setlerde 3-2 yenerek çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finalde İstanbul Beyciler’i 36-18, yarı finalde Yalıkavak’ı 36-16’lık skorla geçen Esan Akü Merkez Spor Kulübü adını finale yazdırdı. Temsilcimiz finalde de İstanbul On Otomasyon Defne Spor Kulübü’nü 19-14 yenerek Türkiye şampiyonu oldu.

Esan Akü Merkez Spor Kulübü Küçük Kız takımı il birinciliği, grup birinciliği ve Türkiye şampiyonasında toplam 23 maça çıktı. Temsilcimiz bu 23 karşılaşmayı da kazanarak Türkiye şampiyonu oldu. Temsilcimizi Türkiye şampiyonluğuna taşıyan bu 23 karşılaşma sürecinde, oyuncular da bireysel performansları neticesinde ödüller aldılar. Irmak Atiye Kara Yalıkavak maçında, Tuana Yılmaz İstanbul Beyciler maçında, Elifnur Kertis On Otomasyon Defne maçında en iyi oyuncu seçildi. Esan Akü Merkez Spor Kulübü’nden Sevginur Yılmaz ise turnuvanın en golcüsü oldu.

“RAKİPLERİMİZE GÖRE TECRÜBELİYDİK”

Esan Akü Merkez Spor Kulübü Antrenörü Cengiz Kesici, turnuvanın ardından şunları söyledi: “Uzun yıllar önce böyle bir başarının hayalini kuruyorduk. Geçen sene Türkiye şampiyonasında altıncı olarak, bu sene kendi yaş grubumuzda Türkiye Şampiyonu olabileceğimizi ön gördük. Bu şampiyona öncesinde birçok hazırlık turnuvasına katıldık. Aynı zamanda birçok oyuncumuz da 2’nci Lig’de mücadele eden takımımızda görev alıyor. Hem çok iyi hazırlandık hem de rakiplerimize göre tecrübeliydik. Kurulan hayalin, bu hayalin gerçek olması için yapılan sistemli çalışmanın, çalışmanın beraberinde getirdiği tecrübenin meyvelerini toplayarak Türkiye şampiyonu olduk.”

“GELİŞİMLERİ BİZİ MUTLU ETTİ”
Kesici: “Çocuklarımızın hepsi hentbolu, sonuna kadar mücadele etmeyi öğrendiler. Birkaç maçta geri düşmemize rağmen pes etmediler ve kazanmasını bildiler. Bu süreçte onların gelişimi de bizi mutlu etti.”

“EK KAYNAKLARA İHTİYACIMIZ VAR”
Kesici: “Çocuklarımızın neredeyse tamamı Milli takımlara seçildi. Bu yaş grubuna Milli takım kampı yapılacağını öğrendik, çocuklarımız mutlu oldu. Çocuklarımızın ve benim isteğim yurt dışında yapılan özel hentbol turnuvalarından birine katılarak kendi seviyemizi Avrupa’yla kıyaslamak. Bunun için de ek kaynaklara ihtiyacımız var, ilgililerin dikkatlerine sunuyorum.”

TEŞEKKÜR
Antrenör Cengiz Kesici son olarak, “Bu süreçte bize destek olan sayın Valimiz Avni Çakır’a, Milletvekilimiz Hakkı Köylü’ye, İl Özel İdare Genel Sekreterimiz Nida Sinsi’ye, Belediye Başkanımız Galip Vidinlioğlu’na, Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Reşat Asrak’a, Okul Müdürümüz Halit Özden’e ve isim sponsorumuz Esan Akü Yönetim Kurulu Üyesi Yaprak Birmiş’e, ismini vermek istemeyen birçok hentbol dostuna, antrenör arkadaşlarıma, her zaman çocukların ve benim yanımda olan değerli velilerimize teşekkür ediyorum” dedi. 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum