CHP 2'nci sıra adayı Yalçın: "Millet İttifakı, tüm kesimlerin temsilidir";

CHP 2'nci sıra adayı Yalçın: "Millet İttifakı, tüm kesimlerin temsilidir"

CHP'den ikinci sırada Kastamonu Milletvekili Adayı olarak gösterilen Saadet Partisi eski Kastamonu İl Başkanı KAdir Yalçın değerlendirme açıklaması yaptı. Milletvekili Adayı Yalçın açıklamasında; "Millet İttifakı’nın belirgin yönü, herkesin ve her kesimin temsilinin sağlanmasıdır. Türkiye'nin mozaiğini oluşturan sağcısı, solcusu, liberali, mütedeyyini, seküleri, ortak değerlerde ve asgari müştereklerde buluşmasıdır. Bu oluşum, bütün kesimlerin TBMM çatısı altında temsili anlamına gelir" ifadelerine yer verdi....


CHP'den ikinci sırada Kastamonu Milletvekili Adayı olarak gösterilen Saadet Partisi eski Kastamonu İl Başkanı KAdir Yalçın değerlendirme açıklaması yaptı. Milletvekili Adayı Yalçın açıklamasında; "Millet İttifakı’nın belirgin yönü, herkesin ve her kesimin temsilinin sağlanmasıdır. Türkiye'nin mozaiğini oluşturan sağcısı, solcusu, liberali, mütedeyyini, seküleri, ortak değerlerde ve asgari müştereklerde buluşmasıdır. Bu oluşum, bütün kesimlerin TBMM çatısı altında temsili anlamına gelir" ifadelerine yer verdi.

“ELBETTE HER İTTİFAKIN ARTI VE EKSİ YÖNLERİ SAYILABİLİR"

Kadir Yalçın açıklamasında her ittifakın artı ve eksi yönlerinin gösterilebileceğini vurgulayarak;  "Millet İttifakı’nın belirgin yönü, herkesin ve her kesimin temsilinin sağlanmasıdır. Türkiye'nin mozaiğini oluşturan sağcısı, solcusu, liberali, mütedeyyini, seküleri, ortak değerlerde ve asgari müştereklerde buluşmasıdır. Ortak amaç ise hukukun egemenliği, hak, özgürlük, kurumların etkinliği ve kamuda geniş kitlelerin temsilini amaçlamaktadır. Bu tabloyla doğal olarak, ülkede bir yönetim krizinin ve iç çatışma ortamının önüne geçilmiş oluyor. Bu oluşum, bütün kesimlerin TBMM çatısı altında temsili anlamına gelir. Tabii yönetimde esas olan, çoğulculuktur. Bütün katmanların sürece dâhil olması, temsil edilmesidir" dedi.

"ÜLKEMİZDE HALEN YÖNETİM KRİZİ VAR"

Yalçın açıklamasına şöyle devam etti;  "Ülkemizde halen bir yönetim krizi var. Bu durum Cumhurbaşkanı’nın şahsıyla ilgili olmaktan ziyade, yapısal bir sorundan kaynaklanmaktadır. Bugün, dostlarımız alınıyor, tek adam tabirini kullanmak istemiyorum, tek merkezli yönetim sisteminin hızlı karar almak, hızlı pozisyonlar oluşturmak ve kargaşayı engelleme vaadiyle geldiği bilinen bir gerçek. Ne var ki bu vaatlerle gelen sistem, beklentinin aksine hiç kimsenin karar alamadığı bir yapıya dönüştü. Devlet, bir anlamda pasifize edildi. İyi analiz edilmeden, düşünülmeden, hızlı alınan yanlış kararlar da işin cabası. Millet İttifakı, yanlış yürütülen dış politika, ekonomik yıkım, sosyal facialar ve siyasal krizler nedeniyle ve yönetilemeyen devlet organlarının tekrar aktifleşerek ülkeyi yönetme vaadiyle ortaya çıktı.”

"BUGÜN NE CHP ESKİ CHP NE DE AK PARTİ ESKİ AK PARTİ’DİR"

Yalçın açıklamasında, Altılı Masa'nın özgürlük ve adaleti teminat altına almayı taahhüt etmesi açısından değerli olduğunu vurgulayarak; "Masadaki renklilik de aslında bir zenginlik ve bereket vesilesi olacaktır. “Millet İttifakı, öğrenci bursları, emeklilik maaşının artması, EYT ve ÖTV gibi hususlarda, iktidara gelmeden icraata başlayarak ülke yönetimine katkı sağladı. Yeni dönemle tek kişilikten çoklu yönetime geçilecektir. Bakanlar eskisi gibi inisiyatif alabilecekler, bir anlamda müdürlükten bakanlığa terfi edeceklerdir. Bugün öyle veya böyle şartlar, imkânlar, süreç, devir, dünya her şey değişiyor. Bugün ne CHP eski CHP ne de AK Parti eski AK Parti’dir. Özetle, ittifaklar birer koalisyondur. Eskiden koalisyonlar sandıktan çıkan neticeye göre yapılırdı, şimdi ise seçimden önce yapmak zorundasınız.”  

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum