Kızılay Başkanı'na tepki: 'İstifa et kan verelim';

Kızılay Başkanı'na tepki: 'İstifa et kan verelim'

Kızılay, kan stoklarındaki ciddi azalışı duyurarak bağış çağrısında bulunmuştu. Büyük deprem felaketi sırasında çadır skandalıyla gündeme gelen Kızılay'ın kan stoklarının erimesi Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın tekrar eleştirileri üzerine toplamasına neden oldu. Sosyal medyada "İstifa et, kan verelim" yorumları yapılırken Gazeteci Fatih Altaylı'nın yazısında tepki gösterdiği Kınık hakkında kullandığı ifadeler dikkat çekti....

6 Şubat Pazartesi günü Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen ve çevre illeri de derinden sarsarak binlerce insanımızın hayatını kaybetmesine neden olan depremler sonrasında çadır satmasıyla gündeme gelen ve eleştirilerin odağı olan Kızılay, kan stoklarındaki düşüşü açıklayarak vatandaşlara kan bağışı çağrısında bulunmuştu.

Pek çok ünlü kişi Kızılay'ı eleştirmesine karşın bağış çağrılarını yayarak konunun önemli olduğunu vurgulayarak kendilerinin de bağış yapacağını belirtmişti. Kızılay Başkanı Kerem Kınık ise bu süreçte yine tepki çekti.

"İSTİFA ET KAN VERELİM"

Sosyal medyada Kerem Kınık hakkında "İstifa et kan verelim" şeklinde yorumlar yapılırken Habertürk yazarı Fatih Altaylı da konuya dahil oldu.

Kınık'ı köşe yazısında sert bir üslupla eleştiren Altaylı'nın Kızılay hakkında "Başındaki adamın ne mal olduğu anlaşılmadan önce Murat Bardakçı ‘Ben bu Kızılay’a değil yardım etmek kan bile vermem’ demişti." şeklinde ifadelere yer verdiği söz konusu yazısı şu şekilde:

"Sonunda bu da oldu. Kızılay kansız kaldı. Göz göre göre, bile bile.

Daha depremzedelere çadır satışı skandalı ortaya çıkmadan, daha başındaki adamın ne mal olduğu anlaşılmadan önce Murat Bardakçı “Ben bu Kızılay’a değil yardım etmek kan bile vermem” demişti televizyon ekranında.

Üstelik de Bardakçı muhalif falan değil tam aksine Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu üyesi, Beştepe’ye ve Beştepe ahalisine yakın bir isim olarak söylemişti bunu.

Öyle ki, o gün Kızılay’ı savunmak bana kalmış, “Yapma Murat, kan toplama organizasyonunu yapacak başka kurumumuz yok. Kızılay’a kan vermeye devam etmemiz lazım” demek zorunda kalmıştım.

Türkiye’nin ecdat yadigarı, temelleri çok sevdikleri Abdülhamid Han tarafından atılmış kurumu Kızılay, başına getirilen liyakatsiz, toplum tarafından güvenilmez bulunmuş bir kişi tarafından batırılıyor.

Ve o makama getirilen kişi o kadar felaket ki, bu duruma rağmen istifa etmeyi, yeni tabiriyle affını istemeyi aklının ucundan bile geçirmiyor.

Ve en az bu kadar vahim olanı, kudretli ve kuvvetli iktidarımız da bu kişiyi görevden almayı, istifasını istemeyi aklına bile getirmiyor. “Birileri istedi diye kelle verilmez” anlayışı sürüyor, toplumsal tepki ile başarısız birini görevden almak bile zafiyet gösterisi olur diye kurumun batması göze alınıyor."

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum