İkinci dozda da maviye büründük;

İkinci dozda da maviye büründük

Türkiye genelinde kovid-19 aşı çalışmaları devam ediyor. Yapılan çalışmalar kapsamında ülke genelinde uygulanan toplam aşı dozu miktarı 112 milyonu geçerken, birinci doz aşı olan kişi sayısı 54 milyonu, ikinci doz aşı olan kişi sayısı ise 46 milyonu aştı...

TTürkiye genelinde kovid-19 aşı çalışmaları devam ediyor. Yapılan çalışmalar kapsamında ülke genelinde uygulanan toplam aşı dozu miktarı 112 milyonu geçerken, birinci doz aşı olan kişi sayısı 54 milyonu, ikinci doz aşı olan kişi sayısı ise 46 milyonu aştı. Üçüncü doz aşısını olan kişi sayısı ise 10 milyonu geçti. Türkiye genelinde birinci doz aşılama oranı yüzde 87, ikinci doz aşılama oranı yüzde 74 oldu. İkinci doz aşılamada 27 il mavi renk kodunda. Sağlık Bakanlığı tarafından her akşam açıklanan aşı haritasına göre Kastamonu, yüzde 75 oranı ile ikinci doz aşıda mavi renk kodu olan iller arasındaki yerini aldı.

“İKİNCİ DOZDA MAVİ İL SAYISI 27’YE YÜKSELDİ”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Kastamonu’nun mavi renk kodlu iller arasına girdiğini sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şöyle açıkladı; “Covid-19’a karşı güçleniyoruz. İkinci doz aşı oranı bugün Kastamonu’da da yüzde 75’i geçti. Mavi il sayımız 27. Toplum bağışıklığı için, bütün iller, ikinci doz aşı oranında yarışalım” dedi. 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum