PFDK’ya sevk edildik;

PFDK’ya sevk edildik

TFF 2’nci Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden GMG Kastamonuspor, geçtiğimiz hafta sonu deplasmanda oynanan Vanspor FK müsabakasının ardından Türkiye Futbol Federasyonu Hukuk Müşavirliği’nce Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK) sevk edildi....


Kırmızı siyahlı temsilcimiz müsabakada, “talimatlara aykırı hareket” sebebiyle disiplin kuruluna sevk edildi. Öte yandan Vanspor kulübü de aynı müsabakada “saha olayları”, “merdiven boşluklarının boş bırakılmaması” ve “usülsüz seyirci alınması” sebeplerinden PFDK’ya sevk edildi. Vanspor idarecisi Ali Kurt’ta “saldırısı” nedeniyle kurula sevk edildi.

Kırmızı Grup’tan ayrıca GMG Kastamonuspor’un hafta sonu karşılaşacağı rakibi İskenderunspor futbolcusu Nadir Çiftçi’de son oynanan müsabakada gerçekleştirdiği “sportmenliğe aykırı hareket” sebebiyle gördüğü kırmızı kart neticesinde tedbirli olarak kurula sevk edildi. Nadir, GMG Kastamonuspor maçında forma giyemeyecek. Pazarspor takımı ise son oynanan Sarıyerspor maçında “6 futbolcusunun sarı kart görmesiyle takım halinde sportmenliğe aykırı hareket” sebebiyle PFDK’ya sevk edilen kulüpler arasında yer aldı. Balıkesirspor’da “saha olayları” sebebiyle kurula sevk edildi.

RAKİPLERE CEZA

Kırmızı Grup’ta ayrıca bir önceki hafta oynanan maçlardan dolayı kurula sevk edilen takımların cezaları da açıklandı. PFDK tarafından, Karacabeyspor ve İskenderunspor arasında oynanan lig maçı sonrası Karacabey’e takım halinde sportmenliğe aykırı hareket sebebiyle 4 bin 200 TL para cezası, idarecisi Davut Zirek’e 3 maç soyunma odası ve yedek kulübesine giriş yasağı ile 6 bin TL para cezası verildi. İskenderunspor futbolcusu Kemal Tokak’a ise müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 6 bin TL para cezası verildi.

Zonguldak Kömürspor görevlisi Hakan Hürfikir’in ise Gazi Stadı’nda oynanan GMG Kastamonuspor maçında müsabaka hakemlerine yönelik hakareti nedeniyle 3 maç soyunma odası ve yedek kulübesine giriş yasağı ve 6 bin TL para cezası verilmesine karar verildi.

Son olarak Lider Kocaelispor’un evinde oynadığı 1461 Trabzon maçında, taraftarının neden olduğu saha olayları nedeniyle saha olayları sebebiyle 14 bin TL para cezası ve taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle 1 resmi müsabakayı sahasında seyircisiz oynama cezası ve 6 bin TL para cezası verildi.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum