KÜ öğrencileri proje yarışmasında 1’inci oldu;

KÜ öğrencileri proje yarışmasında 1’inci oldu

Kastamonu Üniversitesi’nde Ar-Ge tabanlı çalışmalar ve proje üretme kültürü yaygınlaşıyor....

Kastamonu Üniversitesi’nde Ar-Ge tabanlı çalışmalar ve proje üretme kültürü yaygınlaşıyor. Öğrenciler gerçekleştirdikleri inovatif projelerle farklı alanlardaki yarışmalarda başarılara imza atmaya devam ediyor. Son olarak, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından düzenlenen 2242 - Üniversite Araştırma Proje Yarışmaları Eğitim Kategorisi'nde öğrenciler 1'inci oldu.

Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrenciler Enes Yüksel, Mensur Basan, Berat Aktaş, İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü öğrencileri Gizem Ateş ve Enes Furkan Kılıç’ın G-MEX takımı olarak hazırladıkları “Ortaöğretim Öğrencilerine Yönelik Modern Fizik ve Atom Fiziği Konu İçeriklerinin İnteraktif Sanal Gerçeklik Ortamında Deneyimlenebilmesi Üzerine Bir Uygulama Geliştirilmesi” başlıklı proje ile yarıştılar.

Bu yıl yarışmaya 511 proje başvurusu yapıldı ve ön değerlendirme sonucunda 9 alanda toplam 115 proje final yarışmasına katılmaya hak kazandı. Öğrencilerin projesi, Eğitim Kategorisinde finalist olmaya hak kazanan 14 proje arasından akademisyenlerden oluşan jüri tarafından mülakat yoluyla değerlendirildi ve 1'inci seçilerek büyük bir başarıya imza attı. Öğrenciler, bu başarılarıyla TÜBİTAK tarafından verilen 40 bin TL değerindeki ödülün de sahibi olurken, 27 Nisan-1 Mayıs 2023 tarihleri arasında İstanbul Atatürk Havalimanı'nda düzenlenecek olan TEKNOFEST 2023 kapsamındaki törende de birincilik ödüllerini alacak.

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, öğrencilerin TÜBİTAK 2242 - Üniversite Araştırma Proje Yarışmalarında göstermiş oldukları başarıdan dolayı memnuniyet duyduğunu ifade ederek, Üniversitenin bilim ve teknoloji dünyasında daha fazla yer edinmek için çalışmalarına devam edeceklerini belirtti. Rektör Topal ayrıca, bu başarıda emeği geçen öğrencilerimizi ve destek veren tüm akademik personeli tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum