“Çocuklarımız büyük tecrübe edindi”;

“Çocuklarımız büyük tecrübe edindi”

GMG Kastamonuspor Alt Yapı antrenörlerinden U14 takımı çalıştırıcısı Erdi Can Özdemir tamamlanan sezonun ardından değerlendirmelerde bulundu....


Sezonu İl birinci olarak tamamlayan ve Türkiye Şampiyonası’nda ilimizi temsil eden U14 GMG Kastamonuspor takımı antrenörü Özdemir, bu turnuvanın kendilerine ve sporculara büyük bir tecrübe kazandırdığını dile getirdi.

Antrenör Erdi Can Özdemir, açıklamalarında şunları söyledi: “Öncelikle Türkiye Şampiyonası çocuklarımız için farklı bir deneyim oldu. Orada farklı illerin şampiyonları ile karşılaştık. Seneye Akademi Ligi’nde mücadele edeceğimizi için oyuncu taraması yaptık, iyi oyuncuları not aldık seneye takımımıza davet etmek için. Çocuklarımız ilk defa böyle bir organizasyona katıldıkları için heyecanlılardı. Orası Kastamonu seviyesinden daha farklı, Kastamonu’da daha az maç oynuyoruz. Az maç oynayıp gittiğimiz için biraz zorluk çekiyoruz tabi. Ama hem oyuncular hem bizler için güzel bir tecrübe oldu. Kastamonu’da az maç oynadığımız için, lige katılım konusunda az talep ya da lige katılım çekiliyorlar sonrasında bu da çocuklarımızın gelişimini engelliyor. Diğer iller senede 20-30 maç oynarken bizler senede 6-7 maç oynuyoruz. Bu yüzden akademi ligleri bizler ve çocuklarımız için velinimet.”

“OYUNCU TARAMASI YAPTIK”

Turnuvada aynı zamanda oyuncu taraması da yaptıklarını dile getiren Özdemir, “Oyuncu taraması yapmış olduk, Akademi Liglerine katıldığımız taktir de o oyuncuları davet edeceğimizi kulüplere bildirmiş olduk. Hem oyuncu gelişimi anlamında hem de oyuncu takibi anlamında güzel bir tecrübe oldu. Güzel bir platform aynı zamanda orada maç sayılarımız da artıyor. Akademi Ligi öncesinde u14 kategorisindeki çocuklarımız için bu şampiyona güzel oldu. Onlar da gerçek futbol arenasının daha farklı olduğunu şampiyonaya gittiğimizde gördüler. Kastamonu seviyesinin biraz daha amatör bazında, büyük nüfuslu iller daha geniş katılımlı olduğu için. Çocuklarımız büyük tecrübe edindi, onlarda kendilerindeki gelişimi gördüler” diye konuştu. 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum