Daday AİHL’nin projesi kabul edildi;

Daday AİHL’nin projesi kabul edildi

Daday Anadolu İmam Hatip Lisesi (AİHL) tarafından hazırlanan Evliya Çelebi Öğrenci Değişim Programı Projesi, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce kabul edildi....

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce imam hatip okullarında öğrencilerin eğitim öğretime devam ederken farklı yöreleri sosyo-kültürel açıdan tanımaları, tarihi ve kültürel miras bilinci kazanmaları, sosyal, kültürel, sanatla ilgili, sportif ve bilimsel faaliyetlere katılmaları amacıyla başlatılan Evliya Çelebi Öğrenci Değişim Programı değerlendirme süreci tamamlandı.

Değişim Programı çerçevesinde 82 okul desteklenmeye hak kazandı. Program ile 546’sı kız ve 350’si erkek olmak üzere toplam 896 öğrenci eğitim öğretim süreciyle birlikte çeşitli faaliyetler gerçekleştirecektir. Öğrenciler, 49 ilde toplumsal sorumluluk ve gönüllülük faaliyetleri ve Rasim Özdenören ve Hayrettin Karaman’a yönelik etkinlikler de yapacak. Öğrencilerin proje süresince edindikleri bilgi, beceri ve kazanımlarını aktaracakları videolarla Evliya Çelebi Öğrenci Değişim Programı Belgeseli hazırlanacak.

Ülkemizde yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremden dolayı programa kabul edilen okullar faaliyetlerini Ekim ayı içerisinde gerçekleştirecek.

Bu çerçevede Evliya Çelebi Öğrenci Değişim Programı için hazırlanan Daday Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin projesi Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından kabul edildi.

Daday Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden yapılan açıklamaya göre, “Daday Anadolu İmam Hatip Lisesi bu projeye dahil olmanın haklı gururunu yaşıyor. Evliya Çelebi Öğrenci Değişim Programı; eğitim sisteminin hedefi olan "aklıselim, kalbiselim ve zevkiselim bireyler yetiştirilmesine" katkı sağlamayı amaçlayan, öğrencilerin ülkemizin tarihi ve kültürel zenginliklerinin farkına varması, farklı bölgelerin yaşam şartlarını daha yakından tanıması, sosyokültürel açıdan birbirlerini tanıması ve kardeşlik duygularının gelişmesi, milli, manevi ve insani değerlerle kuşanmasına yönelik bir öğrenci değişim programıdır” denildi. 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum