Nükhet Aydın, İstanbul CHP’den aday adayı;

Nükhet Aydın, İstanbul CHP’den aday adayı

“AKTİF SİYASET, KASTAMONULULARIN EN BÜYÜK HAKKI…”...

Kastamonulular Dayanışma Derneği (KAS-DER) Genel Başkan Yardımcısı Avukat Nüket Aydın, KAS-DER Genel Merkezi'nde yapılan iftar programında, 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerde CHP İstanbul 1. Bölge’den aday adaylığını açıkladı.

Siyasette aktif görevlerde var olmanın, bu ülkenin tarihinde önemli fedakarlıklar yapmış Kastamonuluların en büyük hakkı olduğunun altını çizen Aydın; “İstanbul’da yaşayan Kastamonulu hemşerilerimle birlikte tüm siyasi partiler nezdinde temsilde adalet istiyoruz. Kastamonulu kahraman kadınlarımız, erkekler cepheye gittiği için İnebolu, Kastamonu ve Çankırı arasında cephane taşımak suretiyle milli mücadeleye güç vermişler, bu uğurda şehit düşmüşlerdir. Şehit Şerife Bacı ve diğer Kastamonulu kadın kahramanlarımızla aynı ruh, aynı cesaret, aynı kararlılık, aynı vatanseverlikle siyasette aktif rol almak istiyorum” şeklinde konuştu.

Milletvekili seçildiği takdirde Kastamonuluların sorunlarını Ankara’da Meclis’e sunarak en kısa sürede çözüme kavuşturacağını söyleyen Aydın; “Ülkesine bağlı, aydın ve çalışkan bir kültürü olan bir memleketin kadınıyım, bu değerlerle yetiştim. Bu değerler bütünü ile öncelikle İstanbul’da yaşayan Kastamonuluların sorunlarını Ankara’ya en doğru şekilde anlatmak ve kadınlarımızın tüm mecralarda temsillerini ve güçlerini arttırmasını sağlamak için çalışacağım. Bu sebeple 14 Mayıs tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilli seçimlerinde partimden milletvekili aday adaylığı başvurumu yaptım” ifadeleri ile konuşmasını noktaladı.

AVUKAT NÜKET AYDIN KİMDİR?

Avukat Nüket Aydın, Kastamonu Azdavay İlçesi doğumludur. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Aydın, ilkokul eğitimini Azdavay’da, ortaokul ve lise eğitimini ise Kastamonu Mustafa Kaya Anadolu Lisesi’nde tamamlamıştır. Evli ve 2 çocuk annesidir. İyi derecede İngilizce konuşmaktadır.

Kas-Der Genel Merkezde Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Aydın, Kadıköy İlçesinde serbest avukat ve arabulucu olarak faaliyet göstermesinin yanı sıra İstanbul Bilirkişilik Bölge Kurulu’na bağlı bilirkişi olarak görev yapmakta.

Dernek ve STK’ların yanında İstanbul Barosu Kadın Hakları Komisyonu ve Kastamonulu İş Kadınları Platformu üyeliği ile sivil toplum derneklerinde faal bir şekilde çalışmalarını sürdüren Aydın, aynı zamanda meslek hayatında ve STK’larda kadın hakları ve çocuklarla ilgili çalışmalarda bulunmuştur. (İstamonu)

Kaynak:

İlgili Konular :
,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum