Tema’da Çanakkale şehitleri anıldı;

Tema’da Çanakkale şehitleri anıldı

Kastamonu Tema Koleji’nde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108’inci yıldönümü nedeniyle anma programı düzenlendi....

Feza İhtiyar Konferans Salonunda gerçekleşen etkinlikte okulun Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenlerinden Elif Berber önderliğindeki lise öğrencilerinden oluşan ekip, Turan Oflazoğlu'nun 'Anıtkabir' adlı oratoryosunu sahneleyerek izleyenlerden tam not aldı.

Oratoryo süresince çeşitli noktalardan tarihimize yön vermiş önemli kişiler ve Çanakkale'de mücadele veren Mücahide Hatice Hanım, Nezahat Onbaşı, Gönüllü Hemşiremiz ve Çanakkale'de şehit düşmüş Onbaşı Ömer salona giriş yaparak seyircilerin adeta tüylerini diken diken eden bir atmosfer yaratıp seyircilerin kendilerini Çanakkale'de hissetmelerini sağladı.

Tarihimizi hissetmek ve bugünlerimize bizleri getiren tüm şehitlerimizin ruhlarını şâd etmek adına düzenlenen etkinlik, yer yer seyircileri Arıburnu'na, Anafartalar Cephesi'ne, yer yer de Seddülbahir Cephesi'ne taşırken, kalplere Çanakkale ruhunu aşılamayı başardı ve ses getiren bir çalışma oldu. 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum