'Hiç kimse bize gelip bakmadı';

'Hiç kimse bize gelip bakmadı'

11 Ağustos'ta birçok ilçemizde etkili olan sağanak yağış sonrası yaşanan sel afetinin ardından Bozkurt başta olmak üzere sahil ilçelerimizdeki yaralar kısa süre içerisinde sarılırken, Taşköprü'de de selden etkilenen bölgelerdeki vatandaşlar yardım bekliyor...

11 Ağustos'ta birçok ilçemizde etkili olan sağanak yağış sonrası yaşanan sel afetinin ardından Bozkurt başta olmak üzere sahil ilçelerimizdeki yaralar kısa süre içerisinde sarılırken, Taşköprü'de de selden etkilenen bölgelerdeki vatandaşlar  yardım bekliyor.

 

Sel afeti, Taşköprü ilçesinin Koru Yaylasından Çat Deresi ve Hamzaoğlu istikametindeki vadide de büyük hasarlara yol açmıştı. Selde evi zarar görüp mahsulleri yok olan vatandaşlar, afetin üzerinden yaklaşık 2 ay geçmesine rağmen yetkililerden gerekli yardımı göremediklerini ifade etti.

 

11 Ağustos’ta yaşanan sel felaketinde son anda eşi ile evi terke etmek suretiyle canlarını kurtaran Akçakese köyü Çatderesi Mahallesi sakinlerinden Hasan Çekici (70)’de evinin selde kullanılmaz hale gelmesi nedeniyle yaklaşık 1 aydır kardeşinin evinde kaldıklarını fakat bir süredir evlerinin güvenlikli olmamasına rağmen eşi ile evlerinde yaşamaya devam ettiklerini ifade etti.

''HİÇ BİR ŞEYİMİZ KALMADI''

Aynı köyde yaşayan Burhan Çekici (65) ise "11 Ağustos’ta meydana gelen sel felaketi bizleri de etkiledi.  Bizimde evimiz hasar gördü ve komşularda yattık. 6 aylık mahsulümüz gitti. Korkudan evlerimize giremiyoruz. Tekrar böyle bir şeyin olmasından korkuyoruz. Ya bizi başka bir yere taşısınlar. Yada bizim yardımımıza koşsunlar. Her an tetikteyiz. Yukarıdan gelen sel yön değiştirmeseydi bizler daha çok zarar görecektik. Yetkililerden yardım istiyoruz. Evimiz bahçelerimiz hepsi gitti. En iyisi evin yanında geçen dere yataklarını düzeltmeleri lazım yada bizleri başka bir noktaya taşımaları lazım. Bizim hiçbir şeyimiz kalmadı. Az kalsın canımızı da kaybediyorduk. Gece kaçtık canımızı zor kurtardık.  Kaçmasaydık kendimiz de suya kapılıp gidiyormuşuz” dedi.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum