Yeşilay’ın yeni Şube Başkanı Mesut Şeker;

Yeşilay’ın yeni Şube Başkanı Mesut Şeker

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Kastamonu Şubesi’nin Olağanüstü Genel Kurulu gerçekleştirildi....

Yeşilay’ın yeni Şube Başkanı Mesut Şeker

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Kastamonu Şubesi’nin Olağanüstü Genel Kurulu gerçekleştirildi. Şerife Bacı Öğretmenevi Konferans Salonu’nda tek listeyle gidilen genel kurulda İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mesut Şeker şube başkanı oldu.

Genel kurula Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdullah Savaş, Gençlik ve Spor İl Müdürü Reşat Asrak, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mesut Şeker, Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Koordinatörü İzzet Serhat Köylü, Türk Hava Kurumu Şube Başkanı Ahmet Şirin, İlim Yayma Cemiyeti Şube Başkanı Mehmet Uyanık, Birlik Vakfı Şube Başkanı Erdal Arslan ve davetliler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Yeşilay’ın tanıtım filmi gösterimi yapıldı.

Yeşilay Batı Karadeniz Bölge Koordinatörü İzzet Serhat Köylü, yaptığı açılış konuşmasında; “2017 yılından bu yana yürüttüğüm kurucu başkan olarak emek verdiğim Yeşilay Kastamonu Şubesi’nin şube başkanlığı görevini devretmek üzere buradayım. Tabii bölge koordinatörlüğü biraz daha zor bir görevmiş. Bize bunu tevdi ettiler. Altı il; Samsun, Zonguldak, Bartın, Karabük Sinop ve Kastamonu illerinden sorumlu bölge koordinatörü olmam hasebiyle bugün burada Yeşilay Şube Başkanlığı görevini devrediyorum. En son 2022 yılında yaptığımız genel kuruldan bu tarafa neler yaptık? Çeşitli projelerimiz var. Bunlardan mesela bazıları Yeşilay Elçileri, Benim Kulübüm Yeşilay, Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı, TBMM Afgan Eğitimi, Gençlik kampları gibi bunların tümünü uyguladık. Kastamonu’da şu anda yaklaşık 120 tane esnafımız Yeşilay elçisi.‘Benim Kulübüm Yeşilay’ İçişleri Bakanlığımız tarafından desteklenen ilk ve ortaokullarda her ilde mutlaka bir okulda yapılması zorunlu kılındı fakat biz bunu 7 ilkokul, 7 ortaokul, yaklaşık 1750 tane öğrenciye uyguladık. Onun dışında Gençlik Kampları düzenledik. Yolkonak Gençlik Kampı’nda biz toplamda 4tane kamp düzenledik. Vücut geliştirme şampiyonu Tolga Murat Balıkçı’yı Kastamonu’da ağırladık. İnsanlara rol model olacak kişileri Kastamonu’ya getirdik. Bundan sonra bir vizyon çizmek gerekiyor” dedi.

“BU MÜCADELEMİZİ ASLINDA BİR TOPYEKUN MÜCADELE HALİNE GETİRMEK ZORUNDAYIZ”

Yeşilay Danışmanlık Merkezi kurduklarını hatırlatan Köylü; “Altı kişi orada hizmet veriyor. Bölge koordinatörü olduğum için tüm illerdeki performanslara baktığım zaman Kastamonu performans açısından nüfusa oranla bir numara. Samsun’da ayda 50 danışan varken Kastamonu’da ayda 200 danışan gibi düşünebilirsiniz. Bunun başarısı biraz da YEDAM’ın tanıtılmasıyla alakalı. Bundan sonra YEDAM’ın tanıtımına daha çok önem vermemiz gerekiyor. Bağımlıların bize gelip ücretsiz bir şekilde kimliği belli olmadan psikososyal hizmet alması ile bu gerçekleşiyor. Biz bu mücadelemizi aslında bir topyekun mücadele haline getirmek zorundayız. Her haneden bir üye yapmamız gerekiyor. Böyle bir hedefimiz var. Kastamonu’da yüz bin nüfus üzerinden gidersek on bin hane var. Bizim on bin üyeye ulaşmamız lazım. Böyle bir hedefimiz var. Ben buraya kadar getirdim, Artık bu yükü bundan sonra sırtlayacak olan arkadaşlarımız, büyüklerimiz var. Onlar inşallah daha iyi yerlere getirecekler. Ben kendilerine bundan sonra Yeşilay çatısı altında başarılar diliyorum. Allah yardımcıları olsun. Yeşilay’dan asla kopmuyoruz, devam ediyoruz. Yani hani her türlü desteğe varız. Her türlü konuda, her türlü desteğe hazırız. Çünkü Yeşilay artık bizim ruhumuza işledi, herkesi de Yeşilaycı olmaya davet ediyorum” diye konuştu.

“YEŞİLAY, BAĞIMLILIKLA MÜCADELEDE AYRIM GÖZETMEKSİZİN ÇALIŞMAKTADIR”

Yeşilay’ın yeni Şube Başkanı Mesut Şeker ise Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerde hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara şifa dileyerek, “İnşallah en kısa sürede birlik ve beraberlik içerisinde yaralar sarılarak zarar gören vatandaşlarımızın normal yaşantılarına döneceğine olan inancım tamdır. Yeşilay, toplumda alkol uyuşturucu ve sigaranın yayılmasını önlemek amacıyla Şeyhülislam İbrahim Haydarizade’nin himayesinde, Dr. Mazhar Osman Uzman ve arkadaşları tarafından Sultan Vahdeddin’in izniyle 5 Mart 1920’de İstanbul’da ‘Hilal-i Ahdar’ adıyla kurulmuş bir cemiyettir. ‘Hilal-i Ahdar’ ismi daha sonra ‘Yeşil Hilal’ ve ‘Yeşilay’ olarak değiştirilmiştir. 1934 ise Gazi Mustafa Kemal’in Cumhurbaşkanlığı döneminde, Bakanlar Kurulu kararıyla Yeşilay’a ‘Kamu Yararına çalışan Dernek statüsü’ verilmiştir. Yeşilay’ın mücadele ettiği zararlı alışkanlıklara alkolden sonra sigara, uyuşturucu madde, kumar ve yakın tarihte ise teknoloji bağımlılığı da dahil olmuştur. Yeşilay, bağımlılıkla mücadelede ayrım gözetmeksizin insan onurunu önceleyerek bilimin Işığında, her türlü bağımlılık doğurucu faktör ve sürece önleyici mücadele programı oluşturan, oluşmuş bağımlılıklarla ilgili olarak ise kamu ve sivil toplumun sahip olduğu terapi ve tedavi hizmetlerinin etkin şekilde kullanılması adına küresel bir organizasyon oluşturmaya çalışmaktadır, tüm bu açıklamalar doğrultusunda ilimizde üzerimize aldığımız sorumluluğun farkında olduğumuzu ifade ederek bugünden itibaren bizlerde her türlü bağımlılıkla mücadele için ekip olarak çalışmaya başlayacağız. Teveccüh göstererek bizlere bu uğurda çalışmak için sorumluluk yükleyen başta Bölge Koordinatörümüz Sayın İzzet Serhat Köylü ve Yeşilay Cemiyeti Kastamonu Şubesi üyelerini mahcup etmemek adına gayretimiz bir kat daha fazla olacaktır. Çalışmalarımızda yaratılmışlar içinde en şerefli olan İnsanın sağlığı ve onurunu göz önüne alarak mensubu olduğumuz dinimizin de yasakladığı her türlü bağımlılıkla mücadele etmeye, bayrağı aldığımız yerden daha ileriye taşımaya gayret edeceğiz” ifadelerini kullandı. 


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum