‘Kastamonu’ya milletvekilliğinin nasıl yapıldığını göstereceğim’;

‘Kastamonu’ya milletvekilliğinin nasıl yapıldığını göstereceğim’

MHP MYK Üyesi Yüksel Aydın, milletvekilliği aday adaylığı başvurusuna yönelik basın açıklamasında bulundu....

MHP İl Başkanlığı binasında gerçekleştirilen basın toplantısında, Yüksel Aydın sürece ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yüksel Aydın’ın konuşması öncesinde İl Başkanı Emre Şahin de açıklamalarda bulundu.

ŞAHİN: “TBMM’DE GÜÇLÜ BİR MHP OLARAK YER ALACAĞIMIZA İNANCIMIZ TAM”

MHP İl Başkanı Emre Şahin, yaptığı açılış konuşmasında, “Devletimiz, tüm yaraları sarmak için canhıraş mücadele etmektedir. Bu mücadele neticesinde de yaraların en kısa zamanda sarılacağına inancımız tamdır. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezimiz, 14 Mayıs 2023’te yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri için aday adaylığı başvuru sürecimizi 14 Mart Salı günü itibariyle başlatmış olup 21 Mart’ta sona erdirecektir. Bu süre zarfı içerisinde genel merkezimize aday adaylığını bildiren aday adaylarımız da basın açıklamalarını il başkanlığımız üzerinden gerçekleştirecektir. Genel Başkanımız sayın Devlet Bahçeli Bey’in talimatları doğrultusunda Cumhur İttifakı çerçevesinde adayımız belli, kararımız nettir. Cumhurbaşkanı adayımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. Çalışmalarımız bu yönde devam etmektedir. Milliyetçi Hareket Partisi, her zaman milletinin ve devletinin yanında yer almış, yarım asrı aşan bir siyasi harekettir. Bu hareketin her bir neferinin davamıza vermiş olduğu hizmet, yarınlarımızda çocuklarımıza bırakacağımız mirasımızdır. Kastamonu teşkilatı olarak, milletvekilliği eksikliğimizi bu dönem değerli dava arkadaşlarımız ve vatandaşlarımızın desteği ile giderip TBMM’de güçlü bir Milliyetçi Hareket Partisi olarak yer alacağımıza da inancımız tamdır. Bugün aday adaylığı başvurularını gerçekleştiren değerli dava arkadaşlarımız, kesin listeler açıklandığında liste içi ya da liste dışı fark etmeksizin bu harekete hizmet etmiş tüm dava arkadaşlarımız ile birlikte seçimin son anına kadar hep birlikte mücadele edip önceki seçimlerde yaşadığımız gibi hep birlikte başarıya imza atacağına canı gönülden inanıyorum” diye konuştu.

AYDIN: “MHP'DE SİYASET YAPMAK HER BABAYİĞİDİN HARCI DEĞİLDİR”

MHP MYK Üyesi, eski İl Başkanı ve Milletvekili Aday Adayı Yüksel Aydın ise deprem felaketine vurgu yaparak; “Her zaman söylemişimdir; MHP'de siyaset yapmak her babayiğidin harcı değildir. Çünkü; fedakarlık yapmanız gerekir, karşılıksız sevmeniz gerekir, önce ülkem ve milletim sonra partim ve ben demeniz gerekir. Her türlü şart altında Türk Devleti’nin geleceği adına yapamayacağı fedakarlık olmayan bir lidere sahibiz. Son 5 yılda MHP’nin nasıl bir fedakarlık yaptığı ortada. Türk Devleti’nin zora düştüğü her noktada MHP mensupları vardır, var olmaya devam edecektir. Süreci hep beraber yaşadık, genciyle yaşlısıyla, 15 Temmuz'u hep birlikte yaşadık, neredeyse devletimizi elimizden alıp götürüyorlardı, ama MHP’nin duruşu ve o gün itibariyle dünü bir tarafa bırakarak, mevzu millet ve devletimizse her şeyi bir kenara bırakıp o noktada yapmamız gerekeni yapmak için elimizde ne varsa zaman mekan kavramını da ortadan kaldırarak mücadelemize devam ediyoruz. Ülkücü Hareket’in geçmişini birazcık zahmet edip anlamaya çalışsalar, hangi ölçülerde fedakarlık yaptığımızı, bugün ne yaptığımızı daha iyi anlayacaklar. Tek beklentimiz; Türk Milleti’nin, devletinin geleceği, evlatlarımızın yarınlarıdır, bütün mücadelemiz bu. Şehit kanlarıyla yıkanmış bu topraklardan asla bizi söküp atmalarına müsaade etmeyeceğiz. 1923’ten bu tarafa denemedik yöntem, yol bırakmadılar. Ama son celsede Türk Milleti hep ferasetini gösterdi ve 99 yıldır ayakta kalmaya devam ediyoruz. 6 Şubat’ta maalesef kimine göre asırlık, kimine göre bin yıldır görülmeyen bir felaket ile karşı karşıya kaldık. 9 saat arayla iki büyük deprem yaşadık. Yıkılan 11 ilimiz, yitip giden 50 bini aşkın vatandaşımız oldu. Türk Devleti, mücadele üstüne mücadele ortaya koyarken, böyle bir felaketle de mücadele ediyor. Bunun da üstesinden geleceğiz. Takdiri ilahi dediğimizde, imanı zayıf müptezeller sinirleniyor ama tabii ki de tedbiri elden bırakmayacağız, ama Cenab-ı Allah’ın takdirine de razı olacağız. Kader denilen bir şey var. Böyle deyince rahatsız oluyorlar, imanları zayıf olmasa buna karşı dururlar mı? Türk Devleti, bundan da yüzünün akıyla çıkacak. Zarar çok yüksek, 100 milyar doları aşkın bir rakamdan bahsediyoruz bu girdaptan çıkabilmek için, ama Türk Milleti’nin dayanışma ruhu bunu aşmamızda çok faydalı olacak” dedi.

“KENDİ HATALARIMIZLA İKİ DÖNEMDİR MİLLETVEKİLLİĞİNİ KAYBEDİYORUZ”

Adaylık konusunda liste dışında kalanların çalışmalarına devam etmeleri gerektiğine vurgu yapan Aydın; “14 Mayıs’ta seçimler olacak. Bunun ön hazırlıklarını yapabilmek için Milliyetçi Hareket Partisi kendi iç bünyesinde YSK’nın da belirlediği ölçülerde işleyişini başlattı. Özeleştiri yapmadan da geçmeyeceğim; başkaları çok çalışarak falan almadı milletvekilliğini, tamamen kendi eksikliklerimizden. Biz kendi hatalarımızla iki dönemdir milletvekilliğini kaybediyoruz. Ama 31 Mart yerel seçimlerinde eze eze belediyelerimizi geri aldık. Bu şeref nişanesini aşağı düşürmeme adına, İl Genel Meclisi bazında 88 bin civarında aldığımız oyun karşılığını alacağız. MHP, Meclis’teki temsilini mutlaka bu seçimde sağlayacaktır, bunun eksikliğini görüyoruz. Kim aday olacaksa olacak. Belki aday adayı 10’a çıkacak buradan 3 kişi belirlenecek. Ondan sonra armudun sapı, üzümün çöpü bu işlere girmeyeceğiz, hizmete devam edeceğiz. Herkesin bu şuurla çalışmalarını yürütmesi gerekiyor. O nedenle Milliyetçi Hareket Partisi’nde siyaset yapmak her babayiğidin harcı değildir. Genel merkezimiz görevinizin süresi doldu dedi. Sonra başımız gözümüz üstüne deyip, partimizin bir üyesi olarak yolumuza devam ettik. Oraya-buraya sıçramadım. 8-9 ay sonra da Merkez Yönetim Kurulu üyesi ol dediler. Yine başımız gözümüz üzerine dedik. O nedenle tüm teşkilatlarımızın bakış açısı bu şekilde olmalı” diye konuştu.

“15 TEMMUZ’DA BAŞARAMADIKLARINI, 2023 SEÇİMLERİNDE BAŞARMAK İSTİYORLAR”

Yüksel Aydın, muhalefete ve çalışmalarına yönelik de şunları kaydetti; “Feda edecek hiç vaktimiz yok. 15 Temmuz 2016’da başaramadıklarını 2023 seçimlerinde başarmak istiyorlar. Başbuğumuzun bir sözü var; ‘eğer Cumhuriyet Halk Partisi Atatürk’ün kurduğu parti olsaydı, ben MHP’yi kurmazdım’ diyor. Bugün geldiğimiz nokta şu; rövanş alacaklar. 18 Mart günü randevulaştılar, HDP’yi ziyaret edecek, taleplerini alacaklardı. Ama birileri dedi ki o gün Şehitler Günü, o gün HDP’yi ziyaret edersen nasıl sokağa çıkacaksınız, hemen yan yola döndüler. Kılıçdaroğlu, grubuna Suriye, Lübnan, Irak tezkeresinde HDP’ye şirin gözükmek bu anlaşmaya uymak için hayır verdi. Bunları topluma anlatmayacağımızı mı zannediyorsunuz? Deva Partisinde bir genel başkan var; ‘İlk dört maddeyi değiştireceğiz, Türklüğü çıkaracağız’ diyor. Sana yazıklar olsun, Türk Devleti sana dışişleri ve hazineden sorumlu devlet bakanlığı verdi, yedikleriniz burnunuzdan fitil fitil gelsin. Buranın gerçek CHP’lisi bunların yaptığı hiçbir şeyi tasvip etmez. CHP’liler de vatanını, milletini seven insanlar. Ama başlarındakiler, buradakiler de dahil olmak üzere aynı zihniyetin ürünü. İdeolojik beslenme yerleri aynı. Bizim eksikliğimizden o milletvekilliğini aldılar. Yoksa milletvekilliği çıkarma şansları yok. Karşımızdaki güruh keşke onurlu bir muhalefet olsa. Keşke Türk Milleti’nin ana meselelerinde iktidarın yanında durabilen ama diğer noktalarda muhalefetini yapabilen insanlar topluluğu olsa. İYİ Partili arkadaşlara geçmişte de üzülüyordum, şimdi de üzülüyorum. Diyoruz ki, bizim miladımız 15 Temmuz 2016’dır. İlke ve prensiplerimizden vazgeçen bir parti olarak bizi kamuoyuna lanse edemezsiniz. O tarihten sonra söyleyeceğiniz bir tek kelam varsa buyurun. 15 Temmuz’dan önce söylediğimiz her söz baki. Ama gün o gün değil. Devlet elimizden gittikten sonra tüm milletvekilliği sizin olsa ne olur olmasa ne olur? Bizi eleştirirken buna dikkat edin. Bu 6’lı masa, kendi aklıyla yürüyen bir masa değil ki. Kiminin FETÖ amcası, abisi var, kiminin Biden amcası, abisi var, kimi İngiltere kralının prensi. Adamların işi-gücü pazarlık. Şimdi yine sıkıntı var, bizden gidip Ankara’da Büyükşehir Belediye Başkanı olan Mansur Yavaş, ‘olmadı bu’ diyor. Partilerin genel başkanları grupların başında kalsın diyor, biz İmamoğlu ile ikimiz kalalım burada diyor. İYİ Partili arkadaşlar her ne kadar bizden ayrılıp gitseler de hassas oldukları noktalardan asla vazgeçemezler. Karşımızdaki muhalefet Türk Milleti’ni, devletini düşünen bir muhalefet değil.”

“OLURSA NASİP, OLMAZSA DA YAPACAK BİR ŞEY YOK”

Milletvekili Aday Adayı Aydın, son olarak şöyle konuştu; “Benim için seçim kriteri şunlardır; Birincisi Milliyetçi Hareket Partisi’ne üye olmak. İkincisi Ülkücü olup, Ülkücü kalabilmektir. Çünkü oturduğumuz koltukların bedelleri bizim için ağırdır. Olursa nasip, olmazsa da yapacak bir şey yok. Takdir tabii ki büyüklerimizin. İl başkanlığı dönemimde ben kendimi ispatladığımı düşünüyorum. Bunu tüm dava arkadaşlarımız da biliyor. Kastamonu’nun şu anda yüzde 73,5’ini Milliyetçi Hareket Partisi kadroları yönetiyor. Fırsat olup, genel merkezimiz ve liderimiz de takdir ederse, milletvekilliğinin nasıl yapıldığını bu Kastamonu’ya göstereceğim, hizmet anlamında.” 


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum