Pide fiyatları belli oldu;

Pide fiyatları belli oldu

Ramazan ayına sayılı günler kala iftar sofralarının vazgeçilmezi olan pidenin fiyatı belirlendi. Geçen sene 6 lira olan pide, bu Ramazan 12 liradan satılacak....

Kastamonu Gıda Maddeleri İmal ve Satıcıları Oda Başkanı Ali Ufuk Dravor, konuya ilişkin olarak, Ramazan’da 400 gram pidenin 12 lira, 400 gram yumurtalı-susamlı özel yapım pidenin ise 15 liradan satılacağını söyledi. Pidelerin 400 gram olmasının alım gücü açısından daha mantıklı olduğunu ifade eden Dravor; “Kastamonu’daki fırınların çoğunluğu taban fırın, döner tabanlı olmadığı için 330 gramda güzel bir pide elde edilemezdi.400 gramlık pide pişkinlik ve israf açısından da daha mantıklı. 3 pide alacak kişi 2 pide alır. Kişi 30 lira vereceğine 24 lira verir. 330 gram olsaydı 3 pide 990 gram olacaktır. Bu pidenin ise 2’si 800 gram” dedi.

“RAMAZAN’DA YUMURTANIN KOLİSİNİN 90 LİRA CİVARINA ÇIKMASI BEKLENİYOR”

Ramazan öncesi fiyat artışlarına ilişkin de konuşan Dravor; “Bakliyat ve ette bir kıpırdanma oldu. Hayvan pazarlarının kapanması da et fiyatlarını etkiledi. Büyük firmalar ramazan paketlerini şimdiden ayarladığı için diğer ürünlerde bir değişiklik olacağını sanmıyorum.  Bakliyat ve diğer ürünler durağan bir şekilde ilerken yumurtada bir istikrar olmayabilir. Havaların soğuk olmasından dolayı yumurta üretiminde biraz düşüş var. Şu anda 75 ila 80 lira arasında bir koli yumurta. Ramazan’da da 90 lira civarına çıkması bekleniyor” diye konuştu.



Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum