Deprem bölgesinde sel etkili oluyor;

Deprem bölgesinde sel etkili oluyor

Deprem bölgesinde şiddetli yağış etkili oluyor. Şanlıurfa ve Adıyaman'da su baskınları yaşandı....

Şanlıurfa'da dün akşam saatlerinde etkili olmaya başlayan sağanak nedeniyle kentteki çok sayıda sokak ve caddeler göle döndü, Eyyübiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni su bastı. Kentte eğitime 1 gün ara verildi. Durumu aktaran Vali Salih Ayhan, "Şanlıurfa son yılların en yoğun yağışını aldı. İnsan iradesini aşan bir durum olduğunu da söylemek istiyorum" dedi. Bölgeden gelen görüntüler durumun vahametini ortaya koyuyor.

Şanlıurfa'da akşam saatlerinde etkisini artıran sağanak nedeniyle Eyyübiye ve Haliliye ilçeleri başta olmak üzere kentteki çok sayıda sokak ve cadde su altında kaldı.

Adıyaman'da bir bahçedeki konteynerin suya kapılması sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi kayboldu

Sağanak yağışın etkili olduğu Adıyaman'da bir bahçedeki konteynerin suya kapılması sonucu 1 kişinin hayatını kaybetti. Adıyaman Koordinatör Valisi Gökmen Çiçek, 3 kişinin kayıp olduğunu açıkladı.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin yıkıma yol açtığı Adıyaman'da sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Adıyaman'da gece saatlerinde başlayan ve aralıklarla devam eden yağmur yağışından dolayı yollarda su birikintileri oluşurken, Karapınar Mahallesi akıllı kavşak yakınlarında bulunan bazı çadırları su bastı. Vatandaşlar çadırlarını basan sularını tahliye etmeye çalıştı. 


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum