Pide fiyatı bu hafta belli olacak;

Pide fiyatı bu hafta belli olacak

Bu yıl Ramazan ayının başlamasına sayılı günler kaldı. Ramazan’da iftar sofralarının olmazsa olmazı olan pidenin bu yıl ki fiyatı vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Geçen yıl 6 lira olan pidenin bu Ramazan 10 ila 12 lira arasında satılacağı tahmin ediliyor....

Gıda Maddeleri İmal ve Satıcıları Oda Başkanı Ali Ufuk Dravor, konuya ilişkin olarak, ekmeğin kilosunun 25 lira olduğunu anımsatarak; “Büyükşehirlerde pidenin kilogram fiyatı 33 lira ve üstüne çıktı. Kastamonu’da pidenin kilogram fiyatı 30 liranın üstüne çıkmayacak. 10 ila 12 lirasında değişen bir talep var. Bu hafta gerçekleşecek toplantıdan sonra nihai fiyat belirlenecek” dedi.

Dravor, pidenin gramajının 330 veya 400 gram olması yönünde talepler olduğunu belirterek; “Biz 400 gram olmasını istiyoruz, daha güzel bir pide olması için, çünkü Kastamonu’daki fırınların çoğunluğu taban fırın, döner tabanlı olmadığı için 330 gramda güzel bir pide elde edilmez. Hem tasarruf açısından da iyi olur, 3 tane alacak adam 2 tane alır” diye konuştu. 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum