‘14 Mayıs’tan sonra hesabını soracağız’;

‘14 Mayıs’tan sonra hesabını soracağız’

>>> İl Başkanı Yalçın; “Ahlakın en yüce erdem, o makamların birer emanet olduğunu, soymak için değil hizmet için bulunduğunu ve milletimizin aziz insanlar olduğunu şuandaki makam ve yetki sahipleri bugüne kadar öğrenemedilerse de inşallah 14 Mayıs seçimleriyle Millet İttifakı’nın iktidarında öğrenmek mecburiyetinde kalacaklardır. Çünkü 14 Mayıstan sonra adil hakimlerin olduğu adil mahkemelerde yıllardır yapılan işlerin hesabı da sorulmaya başlanacaktır. Bu izahatı yapmamızın sebebi şimdiden yanlış yapanları uyaralım ki seçimden sonra haberimiz yoktu, duymadık, bilmiyorduk demesinler” dedi....

Saadet Partisi İl Başkanı Kadir Yalçın, geçtiğimiz günlerde Mücahit Dağdelenoğlu'nun AK Parti'den milletvekilliği aday adaylığı için Türk Hava Kurumu (THK) Kastamonu Şube Başkanlığı görevinden istifa etmesi üzerine yerine atanan Daday İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Şirin’i eleştirdi. Yazılı bir basın açıklaması yapan Yalçın açıklamasında; "Daday’da oturmadan üç görevi nasıl alıyorsun, nasıl yapıyorsun merak ediyoruz. Bunu ben kamuoyu merak ettiği için soruyorum. Kaldı ki senin görevlerine saygın olsa Daday’da otururdun. Bu yükselişler bize 2015 öncesini hatırlatıyor" dedi.

"SEÇİMDEN SONRA HABERİMİZ YOKTU, DUYMADIK, BİLMİYORDUK DEMESİNLER"

İl Başkanı Yalçın açıklamasında; "Milli Görüş Hareketi olarak, en önde bayrağımız her zaman ifade ettiğimiz gibi önce ahlak ve maneviyattır. Bunun olmadığı yerde mana kaybolur. Çünkü normal insanları hem vicdanları hem ahretteki hesap verilebilirlik düşüncesi yanlış yapmaktan alıkoyar. Birileri dinleri olduğu için ahlaka ihtiyaçları olmadığını düşünebilirler. Her koltuğu kendilerine hak görebilirler. Aziz milletimizi insan yerine koymamaya devam da edebilirler. Ancak ahlakın en yüce erdem, o makamların birer emanet olduğunu, soymak için değil hizmet için bulunduğunu ve milletimizin aziz insanlar olduğunu şuandaki makam ve yetki sahipleri bugüne kadar öğrenemedilerse de inşallah 14 Mayıs seçimleriyle Millet İttifakı’nın iktidarında öğrenmek mecburiyetinde kalacaklardır. Çünkü 14 Mayıstan sonra adil hakimlerin olduğu adil mahkemelerde yıllardır yapılan işlerin hesabı da sorulmaya başlanacaktır. Bu izahatı yapmamızın sebebi şimdiden yanlış yapanları uyaralım ki seçimden sonra haberimiz yoktu, duymadık, bilmiyorduk demesinler" ifadelerine yer verdi.

"DADAY’DA OTURMADAN ÜÇ GÖREVİ NASIL ALIYORSUN, NASIL YAPIYORSUN MERAK EDİYORUZ"

Geçtiğimiz günlerde Mücahit Dağdelenoğlu'nun milletvekilliği aday adaylığı sebebiyle istifasının boşalan THK Şube Başkanlığı’na Daday İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Şirin'in atanmasını eleştiren Yalçın, şunları kaydetti; "Şehrimizde en son şahit olduğumuz konu, Ahmet Şirin adında bir şahsın ne kadar yetenekli, şirin ve on parmağında on marifet olduğudur. Şahıs o kadar yetenekli ki Daday İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevini yürütüyor ama Kastamonu merkezde yaşıyor. Kişinin şirinliği kendisine ek görev olarak Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürlüğü görevini kazandırıyor. Buradaki şirinlikleriyle Daday Atlı Terapi Merkezi Müdürlüğü görevi de kendisine veriliyor. Üçü bir arada müdürlük yaparken kadere bak ki bir de Türk Hava Kurumu’nun mevcut başkanı poz mücahidinin malum partiden milletvekili adayı olduğunu açıklayıp görevden affını dilemesiyle THK Kastamonu Şube Başkanlığı da sayın Ahmet Şirin’e veriliyor. Şirin müdür bey bunları vali beye mi yoksa vekil Metin Çelik beye mi borçlu bilmiyoruz. Ama bildiğimiz; insanların bir koltukta bir karpuzu zor bulduğu hatta hiç bulamadığıdır. Şirin müdürün dört karpuzu nasıl taşıyabildiğini gerçekten merak ediyoruz. Kendisinin temel görevi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü. Haliyle bir eğitimci olarak en temel ve tek temel görevi eğitimdir, çocukları yetiştirmektir, çocuklar için güzel imkanlar hazırlamaktır, onların bütün problemleriyle şefkatle ve sevgiyle ilgilenmektir. İşte biz şimdi şirin müdürün Daday’da öğrenim gören evlatlarımızın eğitimi için ne yaptığını, eğitim seviyesini ne kadar yükselttiğini merak ediyoruz. Daday Belediyesi’nin gezici kütüphanesini okulların bahçesine niçin sokmadığını, çocukların bu kütüphaneden faydalanmasını niçin engellediğini merak ediyoruz. Milli eğitim yetmeyince şirin müdüre Daday Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin müdürlüğü tevdi ediliyor. Daday’ın 60 köyüyle nasıl ilgilendi bilmiyoruz ama şirin müdürün vakti ve fiziki imkanı var ki bu görevi de üstleniyor. Sonrasında kaç at için kaç balya ot alınacağını biliyor ki, bir de atlı terapi müdürlüğü kendisine veriliyor. Daday’da oturmadan üç görevi nasıl alıyorsun, nasıl yapıyorsun merak ediyoruz. Bunu ben kamuoyu merak ettiği için soruyorum. Kaldı ki senin görevlerine saygın olsa Daday’da otururdun. Bu yükselişler bize 2015 öncesini hatırlatıyor.”

"SİZ FİLMİNİZİ ÇEVİRİRKEN HALK SİZE GERÇEKLERİ GÖSTERECEK"

"Senin gibileri çok güvendiğin vekil Metin bey de vali bey de yarın koruyamaz. Aldığın paralar haramdır. Tayyip bey boşa demiyor sizin gibilere. Sayın Metin Çelik beye soruyorum; 4 koltuğu bu şahsa teslim ederken Kastamonu’nun bir tane öz evladı niçin layık görülmedi? O zaman sizin partinin Kastamonu milletvekilliğine de şehir dışından 3 tane adam getirin de samimi olduğunuzu anlayalım. Metin beyin de gerçi senden farkı yok. Metin beyin eşi TÜİK’e nasıl girdi, hangi sınavı kazandı, milletin evladının anasından emdiği süt ağzından burnundan mülakat gibi saçmalıklarla getirilip hakları yenirken, onun eşi de mülakata girdi mi? Hangi hısım akrabasını aynı yolla TÜİK’e aldırdı? Bunları kamuoyu merak ediyor. Sana bu üç görevde yetmiyor bir de üzerine THK Kastamonu Şube Başkanlığı da veriliyor. Senin bu görevleri babanın hayrına yaptığını düşünmüyoruz. Poz mücahitleriniz zaten eksik olmuyor. Türk Hava Kurumu devir-teslim töreninde THK’nın siyasal yapısı yoktur diye milletle dalga geçip, utanmadan vekil aday adaylığıyla ilgili açıklama yapıyor. Siyasal yapısı yoksa sen nasıl başkanı oldun? Sen her dönemin nöbetçi adayısın. Orda burada poz vermekle olmuyor bu işler. Adından başka hiçbir numaran yok. Bulduğunuz her yere kendinizden sonra birini yapıştırmak zorunda mısınız? Şu halinize bakıyorum da, eskilerin kaht-ı rical dedikleri bu durum olsa diyorum. Çünkü Osmanlı Devleti’nin çöküş sebeplerinden biri olarak da “kaht-ı rical” sorunu gösterilir. Şimdi vekil Metin beyle vali bey sayesinde Kastamonu’da adam kıtlığı olduğunu anlıyoruz. Hiç mi utanmanız yok. Fatmagül’ün suçu ne filmini çeviriyorsunuz da, burada Kastamonu’nun suçu ne? Siz filminizi çevirirken halk size gerçekleri gösterecek, biz de bu şehrin yetişmiş insanlarının sizin gibiler yüzünden harcanmasına müsaade etmeyeceğiz."

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum