Ata İttifakı, milletimize 3’üncü seçenek olacak;

Ata İttifakı, milletimize 3’üncü seçenek olacak

Zafer Partisi Kastamonu İl Başkanı Özcan Büyükşen, hafta sonu Genel Başkan Ümit Özdağ’ın hafta sonu kamuoyu ile paylaştığı ‘Ata İttifakı’ ile ilgili açıklamalarda bulundu....

ZAFER PARTİSİ İL BAŞKANI ÖZCAN BÜYÜKŞEN;

‘Ata İttifakı, milletimize 3’üncü seçenek olacak’

Zafer Partisi Kastamonu İl Başkanı Özcan Büyükşen, hafta sonu Genel Başkan Ümit Özdağ’ın hafta sonu kamuoyu ile paylaştığı ‘Ata İttifakı’ ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Yazılı bir açıklama yapan Büyükşen; “Zafer Partisi olarak 21 yıldır ülkeyi yönetemeyen, bilimi, sanatı, üretimi bitiren ve sistematik bir cehalet ortamını teşvik eden AK Parti’nin ve onun genel başkanının önümüzdeki seçimde gitmesi gerektiğini düşünüyoruz, ancak; değişim yaratacağını söyleyen muhalefet ile aynı kaynaklardan beslendiğini de gördüğümüzden Türkiye’nin geleceği ile ilgili endişelerimizi muhafaza ediyoruz” dedi.

“HALKIMIZ İÇİN MİLLİ BİR SEÇENEK”

İl Başkanı Büyükşen, kriz ve sorunların devam ettiğini dile getirerek; “Zafer Partisi Kastamonu İl Başkanlığına atandıktan sonra 20 Ekim 2021 tarihinde yerel gazetelerimize verdiğimiz ilk demeçte ‘Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle seçmen iki kutup arasında bırakılmış, iktidar ve muhalefet liderlerinin karşılıklı saldırgan tutumlarıyla toplum gerilmiştir. Biz, bu gerginliğin Türk devletinin ve milletinin enerjisini tüketen, millet olduğumuz gerçeğini unutturan bir kutuplaştırma olduğunu ve buradan siyasi rant elde etme stratejisine dönüştüğünü görüyor ve halkımız için milli bir seçenek, kurtuluş yolu olmak istiyoruz’ demiştik. Türkiye’nin bugün geldiği konjonktürde partimizin kuruluşunda bahsettiğimiz milli birlik krizi, devlet krizi, ekonomik kriz ve sığınmacılar krizinin geçtiğimiz bir buçuk yıllık süreçte derinleşerek devam ettiğini, mevcut durumun sorumlusu AK Partiyi 21 yıldır iktidarda tutan muhalefetin beceriksizliğinin ve belki de bu duruma teşne olarak oynadığı ‘muhalefetmiş tiyatrosunun’ geçtiğimiz hafta nasıl görünür hale geldiğine bizzat yaşayarak tanıklık ettik” ifadelerine yer verdi.

“TÜRKİYE’Yİ SURİYE BATAKLIĞINA SOKAN ŞAHSI DA GAYET İŞTAHLA YUVARLAK MASASINA OTURTUVERDİ”

6’lı masanın kendileri için 6+1 olarak göründüğünü vurgulayan Büyükşen şunları kaydetti; “Neo-liberal ekonomik politikayı (yabancı tefeci kuruluşlardan borç alıp, içeride üretime yatırım yapmak yerine (sanayi, bilim, eğitim, tarım, teknoloji), müteahhitlerini zengin eden ve haksız kazanç dağıtan, (vatandaşın geçemediği köprüler, hasta garantili hastaneler yapmak) AK Parti hükümetinde 13 yıl dışişleri ve ekonomi bakanlığı yapan şahsı içine alan 6+1 masası yine AK Parti’de dışişleri ve başbakanlık yaptığı dönemde üstün dehasıyla Türkiye’yi Suriye bataklığına sokan şahsı da gayet iştahla yuvarlak masasına oturtuverdi. Düşünün; ana muhalefet partisinin liderine aylar önce ekonomi projeleriniz nedir diye sorulduğunda verdiği cevap; ‘Sayın Babacan ekibiyle çalışıyor’ oluyor. Korkarız, 7 milyon 500 bin Suriyeli kayıtlı sığınmacı ve kaçağın ülkemizi işgal etmesinin ve toplamda 13 milyon Ortadoğu kaçkınının da ülkemize akınının mümessili olan şahsı da dışişleri bakanı yaparlar. Biz Zafer Partisi olarak 21 yıldır ülkeyi yönetemeyen, bilimi, sanatı, üretimi bitiren ve sistematik bir cehalet ortamını teşvik eden AK Parti’nin ve onun genel başkanının önümüzdeki seçimde gitmesi gerektiğini düşünüyoruz, ancak; değişim yaratacağını söyleyen muhalefet ile aynı kaynaklardan beslendiğini de gördüğümüzden Türkiye’nin geleceği ile ilgili endişelerimizi muhafaza ediyoruz. 6+1 li masa 28 Şubat 2021 tarihinde imzaladığı mutabakat metninde 1921 Anayasasını ‘Geniş kapsamlı ve Özgürlükçü bir Anayasa’ ve 1924 Anayasasını’ da dar kapsamlı bir Anayasa olarak nitelendirdiğinde 6’lı masa bizim için 6+1 li masa olarak görünür hale geldi. Yerel yönetimlere muhtariyetin kabul edildiği bir metnin arka planında oy alanını genişletmeye çalışan ittifakın bu uğurda Türkiye’nin üniter yapısını ve Cumhuriyetin esaslarını tartışmaya açabileceğinin ipuçlarını verdi bize ve bugün geldiğimiz noktada tespitlerimizde ne kadar haklı olduğumuz bir kez daha anlaşılmıştır.”

ATA İTTİFAKI’NIN ADAYI SİNAN OĞAN

Son olarak Ata İttifakı’na yönelik açıklamalarda bulunan Büyükşen; “Biz Zafer Partisi olarak kurulduğumuzdan bu güne Atatürk çizgisinde Türk milliyetçiliği yolundan ayrılmayacağımızın, Kurtuluş Savaşı Mücadelesine duyduğumuz hayranlık kadar benliğimizi bulduğumuz Cumhuriyetimizin kuruluşuna da, esaslarına da sahip çıkacağımızın ve hiçbir menfaat uğruna bu çabamızdan vazgeçmeyeceğimizin sözünü vermiştik Türk Milletine. 11 Mart 2023 Cumartesi günü bu sözümüzü yerine getirdik. Zafer Partisi Genel Merkezi’nde kalabalık ve coşkulu partililerimizin eşliğinde Zafer Partisi, Adalet Partisi, Ülkem Partisi ve Türkiye İttifakı Partisi ile milli cephede yer alan diğer oluşumlarla birlikte Ata İttifakı’nın kuruluşunu açıklayan Genel Başkanımız sayın Ümit Özdağ, ittifakımızın Cumhurbaşkanı adayının da Türk milliyetçisi, akademisyen, stratejik araştırmacı ve milletvekili kimliği ile yakından tanıdığımız sayın Dr. Sinan Oğan olduğunu coşkuyla ilan etti.  Ata İttifakı, Büyük Türk Milletinin kaderini, 13 milyon sığınmacı ve kaçağın ülkemizi işgaline göz yumanlara, HDP ve Hüda-Par gibi bölücü terör destekçilerini kurtarıcı olarak gösterenler arasında milletimizi seçim yapmak zorunda bırakanlara terk etmeyecektir. Kurduğu milli ittifak Türk Milleti’ne üçüncü bir seçenek olarak doğmuştur. Milletimiz için hayırlı olması dileklerimle hemşehrilerime selamlarımı gönderiyorum” ifadelerine yer verdi. 


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum