"Çok güzel bir irade ortaya konuldu";

"Çok güzel bir irade ortaya konuldu"

AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) 11 Ağustos’ta yaşanan sel felaketiyle ilgili konuştu...

AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) 11 Ağustos’ta yaşanan sel felaketiyle ilgili konuştu.

11 Ağustos tarihinde Kastamonu, Sinop ve Bartın illerinde büyük bir afet yaşandığını belirten Milletvekili Metin Çelik, afete metrekareye 453 kilogram yağan aşırı yağışın neden olduğunu söyledi. Afetin ardından vefat eden vatandaşların ve hala aranan vatandaşların olduğunu ifade eden Çelik, sel haberinin ardından yaraların sarılması için çalışmaların hızlıca başlandığını kaydetti.

"SIKINTILARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN ÇOK BÜYÜK BİR ÇALIŞMAYI ORTAYA KONULDU"

Devlet millet iş birliğinin en güzel örneğinin sel bölgesinde sergilendiğini aktaran AK Parti Milletvekili Çelik, "Gerçekten, afetin büyüklüğünü ortaya koymak adına birkaç veriyi sizlerle paylaşmak isterim. Sadece Kastamonu'muzda 71 köprü hasar gördü, 3 ilimizde toplam 116 köprü maalesef hasar gördü. İlk anda 143 köyümüzde, 416 mahallemizde ulaşım kesildi. Elektrik, su hatlarımız, haberleşme imkanlarımız maalesef ortadan kalktı. Çok güzel bir irade ortaya konuldu diyorum ya, işte şu. Ne yaptı hükümetimiz? Hemen ilçelerimize birer vali görevlendirdi, bu valilerimiz ekipleriyle birlikte o ilçelere girdiler ve biraz önce söylediğim o sıkıntıların bir an önce çözülmesi adına çok büyük bir çalışmayı ortaya koydular ve acil çözümleri oralarda ürettiler" dedi.

"10 BİN 120 AİLEYE 302 MİLYON TL ÖDEME GERÇEKLEŞTİRİLDİ"

Sel afetinden en fazla etkilenen ilçenin Bozkurt olduğunu hatırlatan Çelik, "Burada neredeyse hiçbir dükkanımız kalmadı. Zemin katlar, giriş katlar, birinci katlar maalesef 5-6 metre... Bu ağır afetin izlerinin silinmesi adına, işte o zarar gören iş yerlerinin bir an önce açılabilmesi adına bütün kurumlarımız iş birliğiyle, büyük bir koordinasyonla olaya müdahil oldular. Gerçekten Türkiye'nin her yerinden büyük yardımlar geldi, hem nakdİ hem ayni yardımlar geldi. Bu yardımlar kurulan komisyonlar aracılığıyla yapılan tespitler sonucunda vatandaşlarımızın hesaplarına yatırıldı. Bakınız, sadece Kastamonu'da 7 bin 309 aileye 193 milyon TL ödeme gerçekleştirildi. 3 ilimizde toplam 10 bin 120 aileye 302 milyon TL ödeme gerçekleştirildi. Tabi, maddi anlamda elimizden gelen her şeyi yaptık ancak kayıplarımızı geri getirme imkanımız maalesef yok. Tekrar hepsine Allah'tan rahmet diliyorum" diye konuştu. 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum