Randevu sıkıntısının sebebi hastane yetersizliği mi?;

Randevu sıkıntısının sebebi hastane yetersizliği mi?

Hastanelerde randevu konusunda yaşanan problemler hala gündemde…...

 Randevu konusunda yaşanan sıkıntının nedeninin, randevusuna gitmeyen vatandaşlar olduğu ifade ediliyordu. Sağlık Bakanlığı da konuya ilişkin yaptırım getirmişti. Yaptırıma göre randevusuna gitmeyen hastalar, tekrar aynı bölümden 15 gün boyunca randevu alma hakkını kaybediyor. Ancak yaptırıma rağmen sorun hala çözülebilmiş değil. Peki, randevu sorununun altında hastanelerin yetersizliği mi var? Kastamonu merkezde bulunan hastaneler yeterli mi? Kastamonu'da halk bu konuyla ilgili ne düşünüyor?

"YETERLİ SAYILIR"

Konu hakkında düşüncesini dile getiren Nahit Civek; "Yeterli sayılır. Şimdi yeni bir özel hastane daha açıldı. Bir tane daha özel hastane açılacak. İyi yani bu durumda. Daha fazla olsa daha iyi olurdu tabi."

"SORUNUN ÇÖZÜMÜ İÇİN GEREKLİ ADIMLAR ATILMALI"

Kastamonu'nun gelişmekte olan bir il olduğunu dile getiren ismini vermek istemeyen bir vatandaş da; "İlimizde 2 özel hastanenin olmasını yetersiz buluyorum. Devlet hastanesi şuan gelişiyor ancak bazı branşlarda doktorlar tek olduğu için yine yetersiz olduğunu düşünüyorum. İlimizde birçok insan yetişkin olsun, çocuk olsun, bu yetersizlik nedeniyle çevre illere gidiyor. Bu sebeple bunun çözülmesi için gerekli adımların atılması gerektiğini düşünüyorum" dedi.

"ÇOĞU HASTA TEDAVİ OLMAK İÇİN KARABÜK'E GİDİYOR"

Hastanelerin yetersiz olduğunu savunan Davut Özkan ise şu ifadeleri dile getirdi; "Bence yetersiz. Hastanemiz var doktor yok. Randevu sistemi çökmüş durumda. Buraya en yakın yer Karabük var. Buranın çoğu hastası Karabük’e gidiyor, Karabük'te tedavi oluyor. Burada 2 tane özel hastane var. Ama sıkıntı çok büyük gibi geliyor bana.”

"GEÇ RANDEVU VERİYORLAR"

Hastaneden sıra alamadığını ifade eden bir başka vatandaş da; "Bana göre yeterli değil. Sıra sorunu var. Doğru düzgün sıra alamıyoruz. Randevu almaya çalışıyoruz, geç randevu veriyorlar. Memnun değilim" dedi. 

 

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum