‘Mülakatları kaldıracağız’;

‘Mülakatları kaldıracağız’

CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin, Devrekani Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na (SYDV) yapılan muhasebeci alımıyla ilgili açıklamalarda bulundu....

Erbilgin açıklamasında, işe başlayan gencin, daha önce AK Parti Araç Gençlik Kolları Başkanlığı yaptığını, babasının belediye başkan adayı olduğunu ve şuanda da yine babasının Devrekani İlçe Özel İdaresi Müdürü olduğunu belirterek; "Bunu daha önce Kastamonu Belediyesinde de, kurumlarda da gördük. Çünkü AK Parti iktidarının meziyeti, kendisine en yakın olanlara, kendi çocuklarına alan açarken milletin çocuklarına göz yummasıdır. Bu nedenle iktidarımızda mülakatları kaldıracağız" dedi.

"İŞE ALINAN GENCİN İŞE UYGUNLUĞU VE MEZİYETLERİNİ MERAK ETTİK"

Devrekani SYDV’ye muhasebeci kadrosu için başvuru yapan 18 kişi arasından 1 kişinin seçildiğini belirten Erbilgin; "Devrekani Sosyal Yardımlaşma Vakfı, boş olan muhasebeci kadrosu için Ocak ayı başında sözleşmeli personel alımı ilanına çıkmıştır. KPSS puanı, Devrekani'de ikamet, örgün eğitim almak gibi çeşitli şartların arandığı ilana 3'ü yüksek lisans, 18 üniversite öğrencimiz müracaat etmiştir. KPSS puanına göre yapılan sıralama neticesinde ilk 7 sıraya alınan adaylar mülakata çağırılmış, bunlardan ikisi istenen evrakları teslim etmedikleri için mülakat dışı bırakılmıştır. Mülakata çağırılan 5 adaydan biri iş başı yaptırıldı. Bizler bu işe alınan gencin işe uygunluğu ve meziyetlerini merak ettik. Karşımıza ilk çıkan mahalli idareler seçiminde AK Parti'den belediye başkan adayı olan, şuan ise hali hazırda Devrekani Özel İdare Müdürlüğü görevini yürüten şahsın oğlunun işe alındığını gördük. Belki bu meziyetin tek başına yeterli olmadığını düşünerek, fotoğrafa daha ayrıntılı bakmaya çalıştım. Sonrasında babası Araç ilçesinde görevliyken bu meziyetli gencimizin, Araç AK Parti Gençlik Kolları Başkanlığı görevi yaptığını tespit ettik. Belki bu kadarı yeter derken, bu gencimizin eşinin de AK Parti'den Araç'ta Belediye Meclisi'ne aday olduğunu gördük. E bu kadar şart bir araya gelince ondan liyakatlisi olamaz diye bu arkadaşımız iş başı yaptırılmış" dedi.

"HAKKI'LARI GÖNDERMEMİZ GEREKİYOR"

İl Başkanı Erbilgin açıklamasının devamında Azdavay Belediyesi'ne de atıfta bulunarak şunları söyledi; "Henüz kendi çocuklarını düşünenlerden Azdavay Belediye Başkanı’nın oğlunu işe alma arsızlığının üzerinden süre geçmeden bu fotoğrafla karşılaştık. Bu yeni bir durum değil. Bunu daha önce Kastamonu Belediyesinde de, diğer kurumlarda da gördük. Çünkü AK Parti iktidarının meziyeti, kendisine en yakın olanlara kendi çocuklarına alan açarken milletin çocuklarına göz yummasıdır. Bu nedenle iktidarımızda mülakatları kaldıracağız. Sınavları ücretsiz yapacağız. Sınav puanlarına göre en yüksek puandan başlamak üzere işe alımları gerçekleştireceğiz. Çünkü bize hak, adalet ve eşitlik lazım. Elbette bu açıklamalarıma bundan önce olduğu gibi AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü sağır kalacak. Elbette bu açıklamalarımıza AK Parti'nin milletvekilleri, yetkilileri, kamu kurumlarının temsilcileri, Devrekani Kaymakamı sağır kalacak. Biz diyoruz ki artık zamanı geldi. Hakkı'nın değil, halkın dediği olacak diyorsak artık el birliği günüdür. Hakkı'nın dediği değil, halkın dediği olacak diyorsak artık bütün millet olarak bir araya gelmemizin, kenetlenmemizin günüdür. Gün birlik günüdür. Eğer adaletin yanında saf tutacaksak, eğer hukukun yanında saf tutacaksak Hakkı'ları göndermemiz gerekiyor." 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum