Hedef 10 milyar dolar;

Hedef 10 milyar dolar

İki ülke arasındaki ticari ilişkileri geliştirmek için TRADEF2023 Karma Ticaret Fuarı gibi organizasyonların önemli olduğunu belirten Cezayir Ankara Büyükelçisi Sofiane Mimouni, “Bilinmesi gerekir ki, Cezayir Türkiye'nin Afrika'daki ikinci büyük ortağıdır. Her iki ülke Cumhurbaşkanlarımızın ticaret hacmimizi 10 milyar dolara çıkarmak gibi bir hedefi var. Fırsatlar var” diye konuştu....

İstamonu Fuarcılık Genel Müdürü Hüseyin Karadeniz’i makamında kabul eden Cezayir Ankara Büyükelçisi Sofiane Mimouni, 31 Ağustos-3 Eylül 2023 tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenecek olan TRADEF2023 Türkiye Ortadoğu ve Afrika Ülkeleri Karma Ticaret Fuarı’na yönelik sunulan brifingi dinledi.

Büyükelçi Mimouni, “Cezayir Türkiye'nin Afrika'daki ikinci büyük ortağı, Türkiye ise Cezayir’in hidrokarbür ürünleri dışındaki en büyük yatırımcısıdır. İlişkilerin seviyesinin güçlenmesi ilerlemesi ne kadar memnuniyet verici olsa da, daha ileri seviyelere taşımak bizim görevimiz” dedi.

“TRADEF, YATIRIM FIRSATLARINI ÇEŞİTLENDİRMEK ADINA ÇOK ÖNEMLİ BİR ADIM OLACAK”

Sofiane Mimouni şöyle devam etti; “Özellikle iki ülkenin cumhurbaşkanının çizdiği hedefteki yolda ticari ilişkilerin ilerlemesini sağlayarak ticari hedefi 10 milyar dolara çıkarmak var. Türkiye'nin ilk ekonomik potansiyellerine baktığımızda önümüzdeki dönemde hedefler kısa sürede gerçekleşecektir. Bu çerçevede yapacağınız ve gerçekleştireceğiniz TRADEF’te iki ülke arasındaki bağları ilişkileri güçlendirmekle birlikte yatırım fırsatlarını çeşitlendirmek adına çok önemli bir adım olacak. Bu elverişli ortamda da etkinlik sayesinde iki ülke arasındaki ilişkiler daha çeşitlendirilmesi konusunda çok isabetli olacaktır” şeklinde konuştu.

Son olarak Büyükelçi Mimouni, fuarla ilgili yapılan sunumun tatmin edici olduğunu ve tüm sorularına cevap aldığını belirterek; “TRADEF2023’la ilgili bilgileri yetkili Cezayirli makamlara ileteceğiz. Onlar da kendi içlerinde değerlendirdikten sonra bize verdikleri yanıtı size ileteceğiz” dedi. 


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum