'Güçlü Kadınlar'ı fotoğrafla anlattı;

'Güçlü Kadınlar'ı fotoğrafla anlattı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla, Mualla Değirmenci'ye ait "Güçlü Kadınlar" temalı fotoğraf sergisi açıldı. Saray Hamamı Kültür ve Sanat Galerisi'nde açılışı yapılan sergi, ziyaretçileri tarafından büyük beğeniyle karşılandı....

Sergi açılışına Vali Avni Çakır'ın eşi Bahar Çakır, Kültür ve Turizm Müdür Vekili Fahrettin Şenoğlu, İl Müftüsü Mustafa Bilgiç, STK temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

ÇAKIR: "KADIN VE ERKEK BİRBİRİNİN BÜTÜNLEYİCİSİDİR"

Vali Avni Çakır'ın eşi Bahar Çakır, açılışta yaptığı konuşmada; "Dünya Kadınlar Günü'ne denk getirilmesi ile sergi büyük önem kazandı. Ancak böyle durumlarda benim en çok dikkatimi çeken şey, kadınları destekleyen erkekleri görebiliyor olmak. Kadın-erkek eşitliği diye bir şey yoktur, kadın ve erkek birbirinin bütünleyicisidir, benim inancım bu yönde. Kadını destekleyen her erkeği alkışladığım gibi, erkeği destekleyen kadınları da alkışlıyorum. İnsan olduğumuz için şükürler olsun diyorum” dedi.

DEĞİRMENCİ; "GÜÇLÜ KADININ AYNI ZAMANDA MUTLU KADIN DEMEKTİR"

Sergi sahibi Mualla Değirmenci ise; "Bu projeye çok inanarak başladım. 2,5 sene oldu başlayalı. Bu projede yer alan kadınlarla çalışırken güçlü kadın imajını tekrar tekrar düşünme fırsatım oldu. Peki güçlü kadın nedir?; Gözündeki ışığıyla tüm dünyaya yetecek kadar bir anne olabilmek mi, hayatım tüm yorgunluğunu üzerine çekerken o yorgunlukla yoğrulabilmek mi, arkasına rüzgarları alıp geçtiği yerleri ayağa kaldırabilmek mi, satırların arasında kaybolurken kendi hikayesini yazabilmek mi, yolda kalıp yol olabilmek mi veya bir gece ansızın aldığı haberle yıkılacakken tekrar ayağa kalkabilmek mi? Aslında tüm bunların yanında güçlü kadının aynı zamanda mutlu kadın demek olduğunu düşünüyorum. Yaşadıkları acıyı eleyip, mutluluğa dönüştüren sonra ayakları üzerinde sapasağlam duran kadınlar güçlü olduğu kadar mutludur da. Gücüne mutluluğunu katar. Hayat sağlam bakışı bundandır. Fotoğraflarımın her birinde bakışları güçlü kadınlar göreceksiniz. Hepimizin içinde de güçlü bir kadın olduğunu düşünüyorum. Bazen unutuyoruz, aslında bu çok önemli ve bence çok uzak değil. Yaklaşık 2 buçuk sendir kendilerine hayran olduğum bu kadınları fotoğraflarken kendime de ayna oldum. Çok sorguladım, devam edebilir miyim dedim, ben güçlü müyüm diye çok sorguladım. Ama bununla birlikte çok değerli bir şey öğrendim. Düşmenin, ağlamanın, yalnızlığın hiçbirinin güçsüzlük olmadığını öğrendim. Oğullarım Tuna ve Toprak'ın zamanlarından çalarak yaptığım bu proje tüm kadınlarımıza ilham olsun" ifadelerine yer verdi. 




Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum