Komşu belediyeler, toplu ulaşıma el attı;

Komşu belediyeler, toplu ulaşıma el attı

Komşu illerimizde belediyeler şehir içi toplu taşımada kendi filolarını kurdu. Geride bıraktığımız Ağustos ayı içerisinde Çorum ve Çankırı’nın özel halk otobüslerini belediye çatısı altında birleştirmesinin ardından son olarak Karabük de bu kervana katıldı. Karabük Belediyesi 10 adet 10 metrelik otobüs satın alarak vatandaşın hizmetine sundu....

VERGİLİ: “60 ARAÇLIK BİR FİLO İLE TOPLU TAŞIMAYI BELEDİYEMİZ BÜNYESİNDE YAPACAĞIZ”

Karabük Belediye Başkanı, Araçlı hemşehrimiz Rafet Vergili; “Bu hafta 17+3 kapasiteli 20 aracımız daha geliyor. Belediyemiz bünyesinde kurduğumuz şirketin Cumhurbaşkanlığı tarafından onaylanmasının ardından önümüzdeki günlerde gelecek araçlarımızla birlikte yaklaşık 60 araçlık bir filo kuracağız ve şehrimizin 50 yıllık toplu taşıma problemini kökten çözeceğiz” dedi.

Başkan Vergili; “Yaptığımız işler Karabük ölçeğinde belediyelerin yapabileceği işler değil. Bazı konularda elbette eksiklerimiz oldu. Ancak her şey ‘ha’ deyince olmuyor. Mesela halk otobüsçülerinin bazıları zarar ettikleri gerekçesiyle işi bırakıyor, vatandaş yarın bizden otobüs istiyor. Onu da yaptık. Kendi otobüslerimiz gelinceye kadar bazı araç sahiplerimizden desteklerde aldık, ancak ne yazık ki tüm hatlar için araç bulamadık. Ama Allah’ın izniyle bu sorunu da kökten çözüyoruz. 10 adet 10 metre uzunluğundaki aracımız geldi. 20 adet ise 17+3 bir iki gün içerisinde garajımızda olacak. İlerleyen günlerde teslim edileceklerle birlikte, 60 araçlık bir filo kurarak toplu taşımayı belediyemiz bünyesinde kuracağımız şirketimizle yapacağız. 30-40 yıl önce belirlenen güzergâhlar ve hatlar artık şehrin toplu taşımasını karşılamıyordu ve bizde yeni bir güncelleme yaptık. Tabi ifade ettiğim gibi bu işler hemen olmuyor. Bunun prosedürü var, satın alması var, ihale süreci var. Ben siyasete girerken bir şey söyledim; 'Allah beni çocuklarımıza mahcup etmesin' dedim. Bende tüm sorunların hemen çözülmesini, vatandaşımızın mağdur olmamasını isterim ama her şey istediğinizde olmuyor" açıklamalarını yaptı.

ÇANKIRI'DA ŞEHİRİÇİ TOPLU ULAŞIM BELEDİYE’YE GEÇTİ

Çankırı'da şehiriçi toplu ulaşım, Ağustos ayı başından itibaren belediye tarafından gerçekleştirilmeye başlandı. Yeni düzenlemeden dolayı Çankırı Belediyesi 15 minibüs ve 4 otobüs alımını gerçekleştirdi.

O dönem Çankırı Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre; “Özel halk otobüsleri, Çankırı Belediyesi çatısı altında birleşti. Şehir içi toplu taşıma hizmetini Çankırı Belediyesi verecek. Şehir içi toplu ulaşımda yeni dönemde son model araçlar kullanılarak 4 otobüs, 15 minibüs ve 2 körüklü araç olmak üzere toplam 21 konforlu araç sahada olacak” denilmişti.

Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen’in girişimleri ile kazandırılan son model 21 araç, Çankırı halkının hizmetine sunuldu. Başkan Esen o dönem, "Halkımızın şehir içi ulaşım konusundaki sıkıntılarını onlarla birlikte biz de yaşadık. Bu konuya neşter vurma zamanı gelmiştir. Her şeyi tam olarak hazırlayıp Ekim ayı başında koordineli bir şekilde ulaşım hizmetlerimize başlayacaktık. Fakat mevcut işletmeden kaynaklanan sebeplerden dolayı otobüslerimiz bugün itibari ile hizmet vermeye, halkımızı taşımaya başlamıştır. Seferlerimiz bir hafta ücretsiz olarak hizmet verecek. Elbette ki bu süreçte otobüslerimizin de, halkımızın rahatını ve güvenini sağlaması için yeni başlattığımız şoförlerimizin de alışma süreci olacaktır. Aksaklıkların kısa zamanda giderileceğini düşünüyor, halkımızın anlayışına sığınıyorum. Elbirliği ile bu işten de alnımızın akı ile çıkacağız. İlk seferlerimiz bugün başlıyor. Halkımıza hayırlı ve uğurlu olsun” açıklamasını yaparak duyurmuştu.

ÇORUM BELEDİYESİ, SIFIR OTOBÜSLERLE ULAŞIMIN YÜZDE 100’ÜNÜ ALDI

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Çorum’da toplu ulaşımın tamamen Çorum Belediyesi’nin uhdesine alındığını açıklamıştı.

Çorum'da toplu ulaşımla ilgili sorunları çözmek için girişimlerde bulunan Çorum Belediyesi, ilk etapta Hitit Ulaş A.Ş.'den toplu ulaşım sistemi ve 18 otobüsü satın almıştı. Ardından 23 otobüsü daha satın alan Çorum Belediyesi, son olarak kalan diğer otobüsleri de alarak şehir içi toplu ulaşımda tek söz sahibi oldu.

Belediye Başkanı Aşgın ise şu açıklamayla yeni dönemi duyurmuştu: “Çorum'da toplu ulaşımda önemli bir aşamaya geldik. 9 Ağustos 2022 tarihi itibariyle tüm halk otobüslerinin yüzde 100'ü Çorum Belediyesi’ne ait BELTAŞ'ın mülkü ve kontrolüne geçti. Hemşehrilerimizin uzun yıllardır böyle bir beklentisi vardı. Toplu ulaşımda bir türlü istediğimiz kaliteye ulaşamamıştık. Şimdi herhangi bir mazeretimiz yok. Toplu ulaşım yüzde 100 Çorum Belediyesi eliyle yapılacaktır. Toplu ulaşım bundan sonra kalitesini daha da artırmak suretiyle yenilikleri ile beraber hemşehrilerimizin istifadesine sunulacak, daha üst düzeyde memnuniyet oluşturulacaktır.” (

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum