Azdavay Evi’ depremzede aileye yuva oldu;

Azdavay Evi’ depremzede aileye yuva oldu

Azdavay Belediyesi, depremzedelerin rahat etmeleri için hayırsever ilçe halkının da destekleriyle deprem bölgesine iki adet konteyner ev gönderdi....

Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek, konteyner evin ihtiyaç sahiplerine ulaştığını ve hikayelerin yürekleri dağladığını dile getirdi.

CİVELEK: “İLK DEFA BİR İNSANIN YÜREĞİNİN KONUŞTUĞUNA ŞAHİT OLDUM”

Başkan Civelek, yaptığı açıklamada konteyner evin ulaştığı depremzede ailenin yürek dağlayan hikayesinden bahsederken; “Nurdağı ilçesi Mestöyük Köyünde yaşamakta olan Fatma Gültekin, 32 yaşında eşini trafik kazasında kaybeder. En büyüğü 10 yaşında en küçüğü 2 yaşında 4 çocuğu ile dul kalır. Fatma anne öylesi güzel bir anne ki, tek amacı evlatlarını büyütmek ve onlara yetim çocukları olduklarını hissettirmemektir. Evlatlarına öylesine emek vermiş ki, hepsi bölgesinde en çok sevilen kişiler olmuş. Fatma ana onları sevgiyle büyütmüş, hem anne hem de baba olmuş. Asrın felaketi olan depremde 2 oğlunu, 1 kızını, 1 gelinini, 1 damadını ve 5 torununu kaybeder. 1 gelini ve 2 torunu o gece evde olmadıkları için, 1 torunu o gece Gaziantep'te olduğu için kurtulur 1 torunu da enkazdan sağ olarak çıkartılır. Fatma Hanım'ın kalan tek çocuğu ve ailesi Mersin'de yaşadıkları için kurtuldu. Böyle bir anneye Azdavay evi bırakmak nasip oldu. Fatma anaya ulaştığımızda dolmuş yüreğinden öylesi bir ağıt yankılandı ki, bizleri saatlerce ağlattı. İlk defa bir insanın dilinin değil, yüreğinin konuştuğuna şahit oldum. Fatma ana şu anda eşini ve iki oğlunu kaybetmiş gelini ve iki kız torunuyla yaşamakta. Allah şahit olsun, bu analarımızın, bu kardeşlerimizin yüzleri gülene kadar bize gülmek haram olacaktır” ifadelerine yer verdi. 


 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum