“Bizim tek derdimiz, ‘Bu takım önümüzdeki sene şampiyonluğa oynayacak’ imajını vermek”;

“Bizim tek derdimiz, ‘Bu takım önümüzdeki sene şampiyonluğa oynayacak’ imajını vermek”

GMG Kastamonuspor Teknik Direktörü Levent Eriş, hafta sonu oynanan 2-0’lık Pazarspor galibiyetini değerlendirdi....

Eriş, oynanan müsabakada takımın sergilediği performanstan memnun olmadığını dile getirerek, özellikle ilk yarının hayal kırıklığıyla geçtiğini söyledi.

“EKSİKLERİMİZİ GÖRDÜK, NOT ALDIK”

Tecrübeli teknik adam eksikliklerin görüldüğünü ve not alındığını dile getirerek, “GMG Kastamonuspor taraftarını görmekten mutlu olduk. Bu sayı yeter mi, asla yetmez. Biz daha coşkulu, taraftarın daha dolu dolu olduğu bir Kastamonuspor izlettirmek istiyoruz. Tribünde olmanın zaman zaman sıkıntılarını yaşadık. Sonuçta kazanan bir takım var ortada. Kazanınca eksileri artıları çok daha rahat değerlendirme şansına sahip oluyoruz. Bazı noktalarda eksiklerimiz vardı, sakatlıklarımız da vardı. Son 6 haftada sadece 1 galibiyet almış takım olarak sahaya çıkmıştık. Oyunun sonlarında golleri bulmak sadece ve sadece maçı kazanmamızı sağladı. Oyun olarak henüz çok çok eksiğimizin olduğunu, bu ligdeki yakın temas ve mücadelenin içinde olamadığımız bir takım görüntüsü verdiğimizi, takım olarak beraber oynamayı beceremediğimizi gördük. Eksiklerimizi gördük, not aldık. Antrenman başkadır, müsabaka başkadır. Müsabakayı görerek ve kazanmanın akabinde değerlendirmek bizim için daha doğru olacak” dedi.

“‘İYİ OYNAMADIK’ DİYE SÖYLEYEN TÜM KESİME KATILIYORUM”

Takımın oynadığı oyundan memnun olmadığını dile getiren Eriş, “Hiç sevmediğim, beğenmediğim, hoşuma gitmeyen bir futbol vardı. Futbol adına, ‘İyi oynamadık’ diye söyleyen tüm kesime katılıyorum. Kesinlikle de benim takımım böyle temposuz, mücadele gücü olmadan, geriye oynamayı alışkanlık haline getiren bir oyun oynayamaz. Bu konuda çok büyük değişimler gerçekleştireceğiz. Devre arası biraz daha dokunmaya çalıştık. İlk devre bizim için bir hayal kırıklığıyla geçti. Eray’ın inanılmaz kurtarışları olmasaydı belki rakip öne de geçebilirdi. Biz de beşinci dakikada tam da çalıştığımız pozisyonda Abdülaziz’le golü bulsaydık… Hafta içinde çalıştıklarımızın yansımaları çok kısa sürdü. Oyun içinde kanat bindirmelerini, baskıyı önde yapmamız gereken bir oyun formatında olmamız gerekiyordu. İkinci devre kısmen yapmaya çalıştık. Oyuncu değişiklikleriyle bunu biraz daha karşıladık. Pozisyonlar da yarattık. Oyun anlamında hiç memnun olmadığımı söylüyorum. Bu isimdeki oyuncular, oyun farkı yaratacak şekilde olmalılar. İkinci yarı mücadelesi biraz daha yüksek, bloklar arası mesafesi kısalmış, dönen topları alan takım olunca, biraz daha pozisyon üreten takım olmaya başladık. Bunların hiçbiri benim için yüzde 30’u geçecek seviyede değildi. Oynanan oyun umut vermedi. Bu oyun bana umut veremez. Bu oyunla kimse umut beklemesin. Bu oyun benim tarzıma ve oyun formatıma uygun değil. Ama değişecek. Elimizde çok değerli oyuncularımız var. Bu oyuncularımızın alışkanlıklarından arınmaya çalışacak. Arındıklarında ‘gazozuna bile oynasak’ kazanacak bir takım olacak” ifadelerini kullandı.

“HİÇBİR ZAMAN ÖNÜMÜZDEKİ SENEYE HAZIRLIK YAPMAKTAN VAZGEÇMEYECEĞİZ”

Teknik Direktör Levent Eriş, son olarak şunları söyledi: “Tecrübeli ve gelişmeye açık bir oyuncu grubu var. Eray gibi Ergin gibi gerçekten iyi mücadele eden rol model oyuncularımız var. Hem onların tecrübelerinden faydalandık hem de mücadele güçlerinden diğer arkadaşların biraz daha örnek alması anlamında çok faydalandık.  Zamanımız var. Biz bu dönemi beklentiyle geçirmeyeceğiz. Bu sene, önümüzdeki senenin yapılanması olarak değerlendirilecek. Bizim tek derdimiz, gelen taraftara, ‘Bu takım önümüzdeki sene şampiyonluğa oynayacak’ imajını vermek. Belki kötü oynayacağız bir şeyler deneyeceğiz, belki iyi oynayacağız bir şeyler deneyeceğiz; hiçbir zaman önümüzdeki seneye hazırlık yapmaktan vazgeçmeyeceğiz. Bunun bilinmesini istiyorum.”


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum