SGK önünde EYT kuyruğu;

SGK önünde EYT kuyruğu

Emeklilikte yaşa takılanlara (EYT) ilişkin kanunun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesinin ardından, tüm Türkiye’de Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) binalarının önünde uzun kuyruklar oluştu....

Emeklilikte yaşa takılanlara (EYT) ilişkin kanunun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesinin ardından, tüm Türkiye’de Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) binalarının önünde uzun kuyruklar oluştu.  

EYT ile ilgili düzenlemeleri içeren Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile 375 sayılı Kanun Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Böylece emekli olmak isteyenler için başvuru süreci de başladı. Sigorta başlangıcı 8 Eylül 1999 ve öncesi olanlar, EYT düzenlemesi ile emeklilik hakkı kazandı. İlk etapta yaklaşık 2 milyon 250 bin kişinin emekli olmasını sağlayacak düzenlemenin çıkmasının ardından başvuru yapılmasıyla birlikte maaş hakkı da kazanılmış oldu. EYT kapsamında emekli olmak için SGK merkezlerine başvurmak isteyen vatandaşlar ise sabahın erken saatlerinden itibaren SGK şubeleri önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Kastamonu SGK İl Müdürlüğü önünde de kuyruklar dikkat çekti.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum