'Benim çiftçim kendir eker';

'Benim çiftçim kendir eker'

ZİRAAT ODASI BAŞKANI BUTUR, KASTAMONU'DAKİ KENDİR GİRİŞİMİNDEN MEMNUN......

Ziraat  Odası Başkanı Mehmet Butur, KASİAD'ın öncülüğünde yıllar sonra tekrar ekimine başlanacak olan kendir hakkında değerlendirmelerde bulundu. 'Benim çiftçim kendir eker' ifadeleriyle çiftçinin bu arzı karşılayacağını söyleyen Butur, önceden bir muhatap olmadığı için kendir ekiminin problem olduğunu fakat artık bu sorunun da ortadan kalktığını kaydetti.  İleriki aşamalarda 10 bin dönüme kadar kendir ekiminin gerçekleşeceğini sözlerine ekleyen Butur, ilk etapta Devrekani, Taşköprü ve Merkez'de ekimin gerçekleşeceğini belirtti.

Son yıllarda Kastamonu'da kendirin gündemde olduğunu hatırlatan Butur, geçmişte söylediği 'Kastamonu çiftçisi kendiri üretir ama muhatap olması lazım' ifadelerini hatırlatarak, ''Aslen Kayserili olan bir iş adamımız İstanbul'dan geldi.  Bununla ilgili bir fabrika kuracaklar. Hatta makinelerin bir kısmını da aldıklarını söylediler. Aşağı yukarı, tam kapasite çalıştıklarında kendir ekimi 10 bin dönüme kadar çıkacak'' dedi.

''HASADI DA YATIRIMCI YAPACAK''

Çiftçiyle yatırımcılar arasında sözleşme olacağına da dikkat çeken Butur, ''Çiftçinin ektiği bir çok ürün artık sözleşmeli, tohumu da yatırımcı verecek, hasadı da onlar yapacak. Çiftçi ise sadece ilaçlamasını yapacak. Kendir artık, çiftçi için avantajlı bir ürün olacak'' diye konuştu.

''DEVREKANİ, MERKEZ VE TAŞKÖPRÜ'DE EKİLECEK''

Çiftçilerin kendir ekeceğine dair inancı olduğunu ifade eden Butur, kendisine de bu konuda çok talep geldiğini  kaydederek, ''Ben çiftçiye ek diyeceğim fakat ektiklerinde kendiri alacak kimse olmayınca bana gelip, nereye satacağız diyeceklerdi. Ama şuanda artık bu işin bir muhatabı var sözleşme yapacaklar.  Benim çiftçim kendiri eker. Para kazandığı her şeyi eker.  Bu iyi bir gelişme, inşallah iyi olur. Bir toplantı yaptık. Bu fabrikayı kuracak adamlarla, yetkililer buluştuk. Şuan Devrekani, Merkez ve Taşköprü'de ekilecek. Genişletilebilir ama taban arazi olması lazım. Diğer ilçelerde de olabilir. Bunlar alternatif ürünler, çiftçiye mutlaka katkı sağlayacaktır'' dedi.  (Burak Yumukoğlu)

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum