Kastamonu, artan kiralara tepkili;

Kastamonu, artan kiralara tepkili

Türkiye genelinde son bir yılda yüzde 168 artan kiralar, deprem sonrası fırsatçılar eliyle yeniden yükselişe geçti. Gayrimenkul değerleme uzmanları acil önlemler alınmazsa barınma krizinin daha da körükleneceğini belirterek, yetkilileri uyardı. Artan ev kiraları konusunda vatandaşların düşüncelerini sorduk. Detaylar haberimizde....


 


"DEVLETİMİZİN BUNU ÖNLEMESİ LAZIM"

Tuncay Camcı isimli vatandaş, devletin bunun önüne geçmesi gerektiğini dile getirerek şöyle konuştu; "Türkiye'de böyle bir şeyin olmaması gerekiyor. Zaten depremzedeler orada evlerini köylerini kaybetmişler, başka illere geliyorlar. Bizim vatandaşımızın duyarlı ve yardımcı olması gerekiyor.  Devletimizin bu önlemesi lazım."

"İNSANIMIZIN İÇİNDEN DE ÇÜRÜK ÇIKIYOR"

Bir diğer vatandaş Zeki Camcı ise; "Zor zamanda bu olacak iş mi? İşte Müslümanlık böyle zamanlarda lazım, Müslümanlığın gereğini yapmamız lazım. Bu dünyada eşi benzeri olmayan tek millet biziz. Bir kasa domates alıyorsunuz hepsi sağlam çıkıyor mu illaki arada çürük çıkıyor. İşte insanımızın içinde de öyle çürük çıkıyor. İnsan bizim insanımız, başka bir yerin insanı değil. Biz birlikte olursak millet oluruz, tek bayrak altında yaşarız" dedi.

"BU ZULÜMDÜR"

Mehmet Çetin isimli bir diğer vatandaş; "Bu bir zulümdür. Türkiye'ye zulümdür. Pek çok ilde oldu bu kira artışları. Zor bir süreç , inşallah vatandaşlar empati yaparak düşünür" dedi.

"BANA CANİLİK GİBİ GEİYOR"

Öğrenci Uğur Yaşar ise;  "Çok mantıklı bir şey değil. Depremzedelere öncelik verilmeli. Kiralar ne kadar azaltılabilir bu ekonomide bilmiyorum ama mümkün mertebe azaltılmalı. Bu biraz bana canilik gibi geliyor" diye konuştu.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum