"Kastamonu, 7'den 70'e birlik içerisinde oldu";

"Kastamonu, 7'den 70'e birlik içerisinde oldu"

Kastamonu'da, yardım malzemelerinin toplanıp deprem bölgesine gönderilmesi için çok sayıda vatandaş gönüllü oldu. Merkez Spor Salonu'ndaki yardım faaliyetlerine katılan Kastamonu Özel Bireyler ve Aileleri Dayanışma Derneği Başkanı Huriye Boyraz, yaptığı açıklamada; "Kastamonu halkını 7'den 70'e birlik içinde gördük. Gençlerimiz sabahlara kadar burada çalışıyorlar. Biz birlikte güçlüyüz, birlikte başaracağız" ifadelerine yer verdi....

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan, 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından bölgeye yardımlar gönderilmeye devam ediyor. Kastamonu'da yardım malzemeleri, Valilik koordinesinde Merkez Spor Salonu'nda toplanıyor. Toplanan yardımlar, daha sonra gönüllü ekipler tarafından kutulara yerleştirilerek, tırlara yükleniyor.  Gönüllüler arasında her yaş grubundan vatandaşlar bulunuyor.

BOYRAZ; "BİZ BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ, BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ"

Kastamonu Özel Bireyler ve Aileleri Dayanışma Derneği Başkanı Huriye Boyraz  birlik beraberliği burada gördüklerini ifade ederek, "Kastamonu halkını 7'den 70'e  birlik içinde  gördük. Gençlerimiz sabahlara kadar burada çalışıyorlar. Dinlenme günü değil diye gençlerimiz sabah Hatay'a ulaşmak için yola çıktılar. Biz birlikte güçlüyüz, birlikte başaracağız" dedi.

TOPÇU; "YAŞLI TEYZELERİMİZ, AMCALARIMIZ HERKES ELİNDEN NE GELİYORSA YAPIYOR"

Kastamonu Gençlik Merkezi Gençlik Lideri Öznur Topçu ise gönüllü gençlerle yardımları paketlemek için çalıştıklarını belirterek, "Kastamonu olarak 7'den 70'e tüm insanımızın seferber olduğunu görüyoruz. Yaşlı teyzelerimiz, amcalarımız herkes elinden ne geliyorsa yapıyor. Yardım konusunda da insanlarımız elinde avucunda ne varsa getiriyorlar" ifadelerini kullandı.

YILMAZ; " EVDE OTURMAK YERİNE YARDIMA GELDİK"

Deprem bölgesine yardım için geldiğini dile getiren Selin Yılmaz, "Orada olanlara çok üzüldüm. Okullar tatil olduktan sonra evde oturmak yerine ben de annemle buraya yardıma gelerek, katkı sağlıyorum" dedi.  

 

Kaynak: TRT Haber

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum