KÜ projeleri TÜBİTAK tarafından destek kazanmaya devam ediyor;

KÜ projeleri TÜBİTAK tarafından destek kazanmaya devam ediyor

Kastamonu Üniversitesi Veteriner Fakültesi Klinik Bilimler Bölümü Doğum ve Jinekoloji Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Tarık Şafak’ın “Koyunlarda Mastitise Sebep Olan Bakteri Türlerine Göre Sütte Omik Analizler” başlıklı projesi TÜBİTAK 3501 - Kariyer Geliştirme Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı....

Dr. Öğr. Üyesi Tarık Şafak’ın proje yürütücüsü olduğu projeye, Kastamonu Üniversitesi Veteriner Fakültesi Genetik Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Mustafa Hitit, Siirt Üniversitesi Veteriner Fakültesi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Özgül Gülaydın, Siirt Üniversitesi Veteriner Fakültesi Doğum ve Jinekoloji Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Öznur Yılmaz, Abdullah Gül Üniversitesi Yaşam ve Doğa Bilimleri Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğr. Gör. Hüseyin Güner’in araştırmacı olarak, Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi Doğum ve Jinekoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Rişvanlı ise danışman olarak projeye destek verecek.

TÜBİTAK tarafından desteklenmesine karar verilen proje ile son yıllarda biyoteknolojideki hızlı gelişmelerin insanlarda olduğu gibi hayvanlarda da problemlerin çözülmesi noktasında önemli mesafelerin alınmasına katkı sağlaması amaçlanıyor.

Bu amaçla birlikte ülkemiz ekonomisinde önemli yer tutan koyunculuk yetiştiriciliğinde mastitis hastalığı büyük ekonomik kayıplara neden olmakta ve bu bilgiler doğrultusunda koyunlarda bakteriyel ajanlardan kaynaklı olarak mastitisli sütlerde transkriptomik ve proteomik analizler yapılarak mastitis teşhisinde kullanılabilecek biyomarkörlerin belirlenmesi amaçlandı. 

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum